AK Parti Elbistan Gençlik Kolları, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenledi.

Elbistan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri katıldı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Sönmez, yaptığı konuşmasında, kitap okuma alışkanlının çok düşük olduğunu söyledi.

İnsanların günlük ortalama 5 saat televizyon seyredip kitap okuyama oranınının ise  yılda 6 saat olarak bir araştırma yapıldığını belirten Sönmez, şunları kaydetti: "Kitap okuma alışkanlığını gençlerimize kazandırma arzusundayız. Bu nedenle kitap okuma gününde etkinlik düzenledik. Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek istedik. Bilinçli, bilgili, donanımlı ve güçlü bir toplum haline gelebilmemiz için okumamız gerekiyor" dedi.

Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Elagöz ise insanların okumayla bilgiye ulaşacağını, bilgili toplumların gelişmiş ve güçlenmiş olduğunu ifade etti.

Okuyan insanın beyin hücrelerinin canlı olacağını kaydeden Elagöz, "Kitap ilaç gibidir. Bu nedenle günlük 10 sayfa, aylık 300 sayfa, yılda ise 3650 sayfalık kitap okumuş oluruz" şeklinde konuştu.