Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün de Tar-Gel projesi kapsamında görev yapan teknik elemanların koordinesinde çiftçi eğitim ve yayın çalışmaları kapsamında, çiftçi bilgilendirme toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Tapkırankale köyünde Ziraat Mühendisi Bayram Bozbağ, Izgın ve Karaelbistan Beldelerinde Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Fatih Ormancı, Karahüyük köyünde Ziraat Mühendisi Esef Çevik ve Akbayır Kasabasında Ziraat Mühendisi Oğuz Gültekin tarafından verilen eğitimlerde Tarımsal desteklemeler, Ahır Hijyeni, Hayvan Hareketleri, Hayvan Sağlığı, Şeker Pancarı yetiştiriciliği, Lahana Yetiştiriciliği, Gübrelemenin önemi ve dengeli gübreleme  gibi konularda çiftçilere eğitim verildi.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep YILMAZ ”˜Çiftçilerimizin tarımsal üretim teknolojileri ve yetiştiricilikle ilgili bilimsel bilgileri öğrenerek tekniğine uygun üretim yapmaları amacı ile çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında düzenlediğimiz çiftçi toplantıları belirlediğimiz program dahilinde devam etmektedir. Bu toplantılara ilerleyen tarihlerde de devam edeceğiz ”˜ dedi.

Verilen eğitimlerden memnuniyetini dile getiren çiftçiler eme geçenlere teşekkür ettiler.