Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  İl Müdürlüğü tarafından Elbistan'da, işbaşı eğitim programı ve teşvik paketleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda yaptığı konuşmada, iki işçi çalıştıran işyerlerine üçüncüsünü İŞKUR'un temin edeceğini söyledi.

Yüce, İŞKUR'un teşÂ­vik pa­ket­le­rin­den fay­da­la­nan işÂ­ve­re­nin, işe al­dı­ğı işÂ­çi­nin 6 ay ile 54 ay ara­sın­da si­gor­ta­sı­nın dev­let tarafından ödeneğini belirtti.

Aktif işgücü hizmetleri, yeni teşvikler, istihdam garantili kurslar ve girişimcilik eğitimleriyle ilgili bilgi veren Yüce, işverenlerden bu teşviklerden yararlanmalarını isteyerek, şunları kaydetti: "İki işçi çalıştıran işverene üçüncü işçiyi devletimiz, İŞKUR'dan işçi sağlayacak. Bu işçiye günlük 25 TL verilecek. Maliyetler İŞKUR'dan karşılanacak. SGK primlerini devlet karşılayacak. Bu durum 6 ay kadar devam edecek. Teşvik kapsamında bu olaydan faydalanmak isteyenler İŞKUR'a başvurmaları gerekiyor. Çalıştırma için belirli şartlar var. İşveren işçinin çalışmasından memnun kalırsa 6 ay sonunda çalıştırmaya devam edecek" diye konuştu.