Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Elvan Mert, Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'nın geçen yıl da Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatarak, bu yıl da hedeflerinin yine şampiyonluk olduğunu söyledi.

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da organize edilecek Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nın tanıtım toplantısında konuşan Elvan Mert, hedeflerinin her zaman zirve olduğunu vurgulayarak, "Gençler serbest güreş takımı geçen sene Avrupa Şampiyonu olmuştu. Takımımız her yıl birer basamak üste çıkmıştı. Geçen yıl şampiyon olduk. Önemli olan şampiyon kalabilmektir. Biz yine şampiyonluğumuzu yenilemek istiyoruz. Geçen yılki kadromuzdan 7 sporcu yaşı büyüdüğü için ayrıldı. Alttan gelen sporcuların biraz tecrübe eksikliği var. Biz bu eksikliğimizi gideririz. 5 aydır kamplardayız. Ülkemizde düzenlenen Avrupa şampiyonasında ev sahibi olarak bunu avantaja döndürmek istiyoruz. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz." dedi.

Mert, burada mücadele eden genç sporcuların 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini sözlerine ekledi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI YARIN BAŞLIYOR

İstanbul Bağcılar Spor Kompleksi'nde 23-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvaya 35 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katılacağı bildirildi. Güreş Federasyonu Başkenvekili Mustafa Fidan ise yaptığı açıklamada, İstanbul'da güzel bir güneş organizasyonunun olmasını temenni ederken, güreşseverleri de genç sporcuları desteklemeye davek etti.

Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek milli güreşçiler, stilleri, kiloları ve isimleri ise şöyle:
Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı:
Teknik Direktör: Elvan Mert
50 kilo Bekir Şahin, 55 kilo Sezgin Pişmişoğlu, 60 kilo Selim Kozan, 66 kilo Enes Uslu, 74 kilo Ahmet Ertürk, 84 kilo Mustafa Sessiz, 96 kilo İsmail Çırak, 120 kilo Yunus Emre Dede

Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı:
Teknik Direktör: Ertuğrul Aydoğdu
44 kilo Emine Çataloğlu, 48 kilo Evin Demirhan, 51 kilo Sinem Çisem Doğdu, 55 kilo Ayşe Vatansever, 59 kilo Derya Bayhan, 63 kilo Buse Tosun, 67 kilo Aslı Tuğcu, 72 kilo Ayşegül Özbege

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı:
Teknik Direktör: Yusuf Düzer
50 kilo Doğuş Ayazcı, 55 kilo Necip Can Dokgöz, 60 kilo Murat Fırat, 66 kilo Cengiz Arslan, 74 kilo Furkan Bayrak, 84 kilo Ali Cengiz, 96 kilo Zübeyir Ekinci, 120 kilo) Osman Yıldırım.