Antalya’nın Kumluca ilçesinde 350 engelli çocuk uçurtma şenliğinde buluştu. Doyasıya eğlenen engelli çocuklar, palyaçolarla oynayarak ata binmenin keyfini yaşadı.

Kumluca Ticaret Borsası (KTB), 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ilçede yaşayan engelli çocukları Günay Sahili’ndeki uçurtma şenliğinde bir araya getirdi. 350 engelli çocuğun katıldığı şenlikte engelli çocuklar doyasıya eğlendi. Engelli bireylerin aileleri dahil olmak üzere bin kişiye de yemek verildi.

Şenlikte davetlilere seslenen KTB Başkanı Fatih Durdaş, her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Toplumda engellilerin yaşadığı sorunun sadece kendilerini ilgilendirmediğini aktaran Fatih Durdaş, "Engellilerin sorunu ailelerinin, çevrenin toplumun ortak sorunudur. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Tüm insanlar gibi engelli kardeşlerimizin de sorunlarına duyarlı olmak, onların toplumla bütünleşmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak zorundayız." dedi.

Durdaş, konuşmasının ardından 350 engelli çocukla tek tek ilgilenerek onları ata bindirdi ve mutluluklarını beraber yaşadı. KTB’nin düzenlemiş olduğu uçurtma şenliğine, Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çeyinkaya, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.