Ahmet Yumuşak isimli vatandaş hakkında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, meydanlardaki söylemleriyle Anayasa ve kanunlara karşı suç işlediğini, insanlara ayrımcılık yaptığı ve orduya kumpas kurarak suçsuz, günahsız insanları hapsettirdiğini iddia ettiği gerekçesiyle hakaret davası açılmasını istendi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Yumuşak, şikayet dilekçesinde yer alan ifadelerden dolayı, "Başbakan’a ileti ile hakaret"ten cezaya çarptırıldı. Mahkeme masraflarıyla birlikte 6 bin 500 TL paraya çevrilen hüküm ertelendi.

Bir vatandaş gibi şikayet hakkını kullandığını belirten Yumuşak, cezaya şaşırdığını söyledi. Bir başbakanın, cumhurbaşkanının veya ABD başkanının halkı aşağılama ve hakaret etme hakkına sahip olamayacağını söyleyen Yumuşak hakkında, Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce verilen 250 gün hapis cezası paraya çevrilerek ertelendi.

17-25 Aralık operasyonlarından sonra dönemin Başbakanı olan Erdoğan’ın söylemleri hakkında Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Ahmet Yumuşak, şikayet dilekçesinde kamu görevi yapan Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suçlu bulundu. Şikayet dilekçesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Dilekçeyi inceleyen savcılık, hakaret niteliğindeki sözleri ayırarak hakaret davası açtı. Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi, şikayet dilekçesinde yer alan, “Anayasa, yasa, terbiye ve ahlâk kurallarında, çok kalabalık topluluklara hitaben yaptığı konuşmalarda suç işlediğini, HSYK üyelerini siyasi görüşlerinden dolayı ayrımcılığa tâbi tuttuğunu, üstüne vazife olmayan densizlikte bulunduğunu, orduya kumpas kurarak suçsuz, günahsız insanları hapsettirdiğini iddia ettiği gerekçesiyle hakaret davası açılmasını istedi. Ahmet Yumuşak ise söz konusu dilekçesinde Başbakan’a hakaret etmediğini, şikayet hakkını kullandığını, konu bütünlüğü içerisinde kullandığı ifadelerin suç olmadığını söyledi.