Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanında çalışan işçilerle iftar yaptı. Burada konuşan Erdoğan, havalimanı inşaatında operatör ve şoföre ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdoğan, şoför ve operatörlere seslenerek, “İşsizim diyen operatörlere sesleniyorum, işsizim diyen kamyon şoförlerine sesleniyorum; bakın şu anda bu şantiyede şoför aranıyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü programları kapsamında üçüncü havalimanının inşaatında çalışan işçilerle iftar yaptı. İftarın ardından kürsüye çıkan Erdoğan, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Bugün buraya gelmeden önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son halini göreyim istedim ve arkadaşlarımla beraber orada da helikopterle dolaştık. Bütün yolları gördük. Gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Bir de körfezi görelim dedik, körfez köprüsü ne alemde dedik, orayı da şöyle bir gezdik. Şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana başka bir gurur, başka bir onur veriyor. Şimdi de 2018’i düşünmeye başladım. 2018 yılında inşallah ilk çeyreğinde Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı inşallah dünyanın her yerinde iftihar vesilesi olacak. Benim en önemli projelerimizden biri diye söylediğim Kanalistanbul. Bizim Kanalistanbul’u da ne yapıp yapıp gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren İstanbul farklı bir cazibe merkezi haline gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Projede görev yapan işçi, mühendis ve iş makinelerinin sayısı hakkında bilgi veren Erdoğan, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi bu projenin ihalesini 3 Mayıs 2013 yılında Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa ortak girişimi kazandı. Neler söylemediler. Yer teslimi 1 Mayıs 2015 tarihinde yapılan projede, pistler de ana terminal bölgesinde, otoparkta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Helikopterle dolaşırken baktık aşağıda karıncalar dolaşıyor. Ne o karıncalar? Bütün iş makineleri, kamyonlar hepsi adeta birer karınca gibi gözüküyor. Bana verilen son bilgilerde bu projede 5 bin 328 işçi ve 533 mühendis olmak üzere 5 bin 861 kişi görev yapıyor. İlerleyen aşamalarda bu sayının 30 bine kadar çıkacağını bildirdiler. Halen bin 200’ü kamyon olmak üzere bin 653 iş makinesi şantiyede faaliyet gösteriyor. Bu sayının da 3 bine kadar çıkacağı söyleniyor.”

Projede çalışacak şoför ve operatör arandığını söyleyen Erdoğan, özellikle şoför ve operatörlere sitem etti. Erdoğan, “Ben buradan tüm milletime sesleniyorum. İşsizim diyen operatörlere sesleniyorum, işsizim diyen kamyon şoförlerine sesleniyorum. Bakın şu anda bu şantiyede şoför aranıyor. Te Vietnam’dan buraya şoför getirildi. Her şeyi olduğu halde, sigortası vesaire gelmiyorlar. Ondan sonra da işsizim diye dolaşıyorlar. Buyur işte iş burada var. Haydi gel! Maalesef yan gelip yatarak para kazanmaya alışanlar var, terleyerek değil. Ben karşımda terleyenleri görüyorum. Bakın burada sendika ise sendika var. Sigorta var. Ücretler de fena değil. Böyle bir yerde buyur gel çalış kardeşim. İşletmeye geçtikten sonra da bütün faaliyetleri ile beraber inşallah bu havalimanında 100 bin kişi görev yapacak.” şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARA 2 BİN 500 LİRA HEDİYE

Erdoğan, projede çalışanlara bir de müjde verdi. Bayram öncesi işçilere hediye verilmesini istediğini, müteşebbislerin de bunu kabul ettiğini anlatan Erdoğan, “Bu yatırım yapan müteşebbislere bir ricada bulundu. Dedim ki bu bayram tüm bu şantiyede çalışanları bir sevindirin. Sağolsunlar, ‘ne derseniz biz de onu yapalım’ dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmaksızın buradaki her bir kardeşimize 2 bin 500’er lira bu bayramda birer hediye verecekler. Dolayısı ile ben beş firmamıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu müjdesi işçilerden büyük alkış aldı.