Ergenekon davasının firari sanığı emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki tutuklama kararı kaldırıldı.

Ergenekon davası kapsamında hakkında çıkan gözaltı kararı üzerine yurtdışına gittiği belirtilen Mustafa Bakıcı için 8 Ağustos 2011’de, Ergenekon davasına bakan kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı. Bir süre sonra da tutuklama kararı verilmişti. O tarihten bu yana firari olan Bakıcı hakkındaki dosya ayrılmıştı. Bakıcı ile birlikte Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze’nin İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam ediliyor.

Bakıcı'nın avukatları yakalama ve tutuklama kararının kaldırılması talebinde bulunmuştu. Talepte, Ergenekon ana davasında sanıkların aldıkları yüksek cezalara rağmen tutuklu olmadıkları hatırlatıldı. Ayrıca tutuklanmama güvencesi verilmesi halinde sanığın savunma yapmak üzere mahkemede hazır edileceği kaydedildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Şubat 2015’te bu talebi reddetmişti. Bakıcı’nın avukatı bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, yakalama kararına itiraz yolunun bulunmadığını belirterek bu konuda karar veremeyeceklerini belirtti. Mahkeme, sanık hakkındaki tutuklama kararını ise kaldırdı. Sanığın duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı yönünde güvence verilmesi talebinin ise dosyanın kendi mahkemesi tarafından değerlendirme yapması gerektiğini belirten mahkeme bu taleple ilgili de herhangi bir karar vermedi.