Kocaeli'nde faaliyet gösteren Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki okullar başarılarına başarı katıyor. Erkul Koleji, son olarak Tübitak Ulusal Proje Yarışması'nda Marmara Bölge 1'incisi oldu.

Özel Erkul Fen Lisesi Öğrencilerinden H. Büşra Elbistan ve Fatma Nur Yıldız hazırladıkları proje ile bu yıl 46. sı düzenlenen Tübitak Ulusal Proje Yarışması'nda Marmara Bölge 1'incisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler ilk önce, edebiyat alanında hazırladıkları 'Fantastik romanların 12-18 yaş arası öğrenciler üzerindeki etkilerinin araştırılması' isimli proje ile Marmara bölgesini temsilen Ankara’daki sergiye katılmaya hak kazandı. Özel Erkul Fen Lisesi öğrencileri Elbistan ve Yıldız projelerini İstanbul Ataşehir Öğretmenevi Sergi Salonu'nda üç günlük bir programda sundu.

2 Nisan Perşembe günü yapılan ödül töreninde finale kalan projeler açıklandı. Özel Erkul Fen Lisesi Öğrencileri Edebiyat dalındaki projesiyle birinci olarak Ankara Finallerine davet edildi. Proje danışman öğretmeni Mualla Özçelik, "Öğrencilerimiz sergide Kocaeli’yi en güzel şekilde temsil ederek birinci oldu. Kendilerini kutluyorum."dedi. Okul Müdürü Erol Günal ise Tübitak Proje Yarışması'na Türkiye genelinden 13 bin 775 projenin başvurduğunu hatırlatarak kendilerinin de okul olarak 10 proje ile katıldıklarını belirtti. Günal, "Tarih ve edebiyat alanlarında 2 projemiz birinci aşamayı geçerek sergiye davet edildi. Projeler 30 Mart -1 Nisan tarihlerinde İstanbul’da sergilendi. Edebiyat projemizin birinci olmasından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum ve Ankara finallerinde de başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.