Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda, hafta sonu memleketlerinden dönenler ve yağmur nedeniyle yoğunluk yaşandı. Otogar içinde ve dışında uzun araç kuyruğu oluştu. Trafiğe şaşıran vatandalar duruma tepki gösterdi.

Esenler Otogarı’nda hafta sonu nedeniyle yaşanan yoğunluğa yağmur engeli de eklenince adeta çekilmez oldu. Otogarda yaşanan bu yoğunluk vatandaşları çileden çıkardı. Otogara araçlarıyla giremeyen vatandaşlar yüklerini alarak içeri yürüdü. Yolcu otobüsleri ve yakınlarını araçlarıyla almaya gelen vatandaşlar da otogara girmek içi dakikalarca beklemek zorunda kaldılar. Otogarın içi bekleyen otobüslerle dolup taştı. Otogar dışında ise yüzlerce araç kuyruk oluşturdu.

Otogara araçla girmeye çalışırken dakikalarca bekleyen sürücülerden Hakan Yılmaz, “Biz de bir şey anlamış değiliz. Bir saattir yollardayız.” dedi.

Aracıyla uzun kuyrukta bekleyen Cengiz Kaya da “Otogarda ilk kez böyle bir trafik görüyorum.” diye konuştu.

Mardin’e gitmeye çalışan Cafer Çoltu ise “Aracı ileride bırakıp yürüyerek otogara devam ediyoruz. Bugün farklı bir yoğunluk var. Acaba herkes İstanbul dışına mı çıkıyor, bir şeyler var. Yoğunluk olduğu için artık yürüyerek otogara gitmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.