“Hayatı paylaşmak için engel yok” sloganı ile birçok projeye hayata geçiren Esenyurt Belediyesi, Engelli ve yakınlarına özel bin kişinin katıldığı iftar programı düzenledi.
Esenyurt Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan ayında engelli ve yakınları için Esenyurt Nikah Sarayı’nda iftar programı düzenledi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kadıoğlu kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmadı. Vatandaşların sofrasına tek tek gelip sorunlarını dinleyen başkan, birçok yardım isteği için notlar aldı.
“ENGELLİLERİ SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ”
Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Geleneksel olarak düzenlenen iftar programı hakkında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt’ta Ramazan ayı dolu dolu geçiyor. Her akşam bir noktadayız. Sabit noktalarımız da ayrıca var. Bugün de bu bin kişilik salonda engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle beraber geleneksel iftarımızı açtık. Bazılarının sorunları var onları dinledik. Notlar alıyoruz, zaten sürekli takibimizde engellilerimiz” dedi.
İftara katılan engelli bireylerde oldukça keyifli vakit geçirdi. 7 yıl önce fiziksel engelli olan Hasan Kaplan, engellilere yönelik programların tüm belediyeler tarafından sürekli yapılması gerektiğini ifade etti. İftara katılan bir diğer engelli birey olan Mevlüt Maden ise, “Bu yapılan hizmet olağanüstü güzel. Türkiye’de engelli durumunda olan bütün kader arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun diyorum. Bu iftar yemeğinde bize katkıda bulunan Esenyurt Belediye Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun” dedi.