Balıkesir eski Belediye Başkanı İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un geçen hafta yapılan meclis toplantısında, belediye şirketi olan Fırıntaş'ın beş yılda 5 milyon lira zarar ettiğini belirterek, "Lafla, sloganla milliyetçilik olmuyor. Böyle bir şirket yönetimi için ya çok hain olmak lazım ya aptal olmak lazım." iddiasına sert tepki gösterdi. Kendisi hakkında söylenen "aptal" ve "hain" sözleri için, "Milyon kere iade ediyorum. Eğer ispat ederse ben Balıkesir'i terkedeceğim." dedi.

Eski Başkan Ok, MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında şahsına yönelik iddialara cevap verdi. Konuşmasının başında, cumhuriyet dönemini 90 yıllık reklam arasına benzeten AKP Milletvekili Tülay Babuşcu'ya tepki göstererek, "Balıkesir'in yüz karası. Milletvekili demeye dilim varmıyor. Adını anmayı bile hiç uygun görmüyorum. Bu kişiyi nefretle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri, şehit kanlarıyla atılmıştır. Dolayısıyla bırakın dünyada, öbür tarafta bunun vebalini bu bayan asla veremeyecektir." ifadelerini kullandı.

Ardından Başkan Uğur'un kendisi hakkında ortaya attığı iddiaları cevaplayan Ok, yakışıksız olarak değerlendirdi. Yapılan hakaretlerin Uğur'un temsil ettiği makama hiç yakışmadığını belirterek, "Şahsıma çok ağır hakaretlerde bulunmuştur. Bu sözleri ben ifade etmekten utanıyorum. Yerel seçimlerden sonra belediye ve Fırıntaş el değiştirdi. Yeni yönetim, Fırıntaş'ın mali raporunu ibra etmedi. Yapılan denetlemenin üzerinden sekiz ay geçti. Eğer bir usulsüzlük varsa, 5 milyon buharlaştıysa neden mahkemeye gitmediler? O zaman kendisi de suç ortağı. Şahsıma 'aptal' ve 'hain' kelimelerini kullanmıştır. Sayın Edip Uğur eğer benim yolsuzluk yaptığımı ispat edemezse şahsımla ilgili sözleri milyon kez kendisine iade diyorum. Eğer orada bir kuruşun dahi yolsuzluk yapıldığını ispat edemezse kendisi şerefsizdir, ahlâksızdır, karaktersizdir, terbiyesizdir. O makamı işgal etme hakkı yoktur, derhal istifa etmelidir. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Eğer ispat ederse ben Balıkesir'i terkedeceğim. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Bize herkes her şeyi söyleyebilir ama asla yetimin malını yediğimizi ve emanete ihanet ettiğimizi söyleyemez." dedi. Fırıntaş'ta sermaye arttırımı gündeme geldiği zamanlarda söz konusu iddiaların da gündeme geldiğini ifade eden İsmail Ok, eğer böyle bir şey varsa hesabının sorulmasını istedi. Uğur'un, daha önceki aylarda yaptığı bir açıklamada Fırıntaş'ın zararının 3 milyon 25 bin lira olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Üzerinden altı ay geçtikten sonra bu kez Fırıntaş'ın zararının 5 milyon olduğunu söyledi. Balıkesir halkını ne sanıyor? Balıkesirliler çok zekidir. Bu adam herhalde İsmail Ok'u, rüyasında kâbus olarak görüyor. Bir tane akıllı danışmanı yok mu? Etrafında kendisini uyarma cesaretini gösteren birisi yok. Bu neyi gösteriyor? Bu adamın gerçekten aptal olduğunu gösteriyor. Altı ayda 2 milyon buharlaşmış." diye konuştu.

Kendisine yönelik "hain" iddialarına da cevap veren Ok, şöyle devam etti: "Asla ve asla Türk milliyetçileri, Kuvay-i Milliye şehrinin evlatları hain olamaz. Mutlaka aynaya baktığı zaman kendisini hain olarak görüyor. Benim hainliğimi ispat edemezse kendisi milyon kere haindir. Biz ülkücüyüz, Türk milliyetçisiyiz. Hırsızdan, soysuzdan, karaktersizden, ahlâksızdan makamı mevkisi ne olursa olsun asla korkmayız. Nerede istiyorsa tartışmaya hazırım. Buyursun gelsin, medenice tartışalım."

Zarar olarak gösterilen 900 bin liranın 600 bin lirasının demirbaş alımlarından kaynaklanan amortisman kaybı, kalan 300 bin liranın ise emekli ikramiyesi ve kıdem tazminatı olduğu bilgisini veren eski Başkan Ok, Türkiye'de taşeronlaşmanın mimarının AKP olduğunu, İhale Kanunu'nun yüzlerce kez değiştirildiğini söyledi.