Ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın(89), önceki gün mide kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede kalbi durdu. Doktorlarının yaptığı müdahaleyle tekrar hayata tutunan Otyam’ın durumun kritik olduğu, midesinde tekrar kanama başladığı belirtildi.

Antalya'da yaşayan ünlü ressam ve gazeteci-yazar 89 yaşındaki Fikret Otyam, önceki gün böbrek yetmezliği nedeniyle girdiği diyalizde rahatsızlanarak kaldırdığı hastaneye kaldırılmasının ardından yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden ve dün itibariyle durumu stabil (hasara karşı direnç gösteren ve normal yapısını sürdüren bir kimyasal madde ya da bileşik) olarak açıklanan Otyam’ın, bugün sabah kalbinin durduğu, doktorları tarafından yapılan müdahaleyle yeniden hayata tutunduğu öğrenildi.

Öte yandan, midesindeki kanamanın tekrar başlaması nedeniyle endoskopiye alındığı ve durumun kritik olduğu belirtildi. Bilinci yerinde olmayan Otyam’ın Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Ercan Akbulut tarafından yoğun bakımda kontrollerinin yapıldığı öğrenildi.