Denizli'de Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Zirve-Der)'ne bağlı açılan Özel Zirve Etüt Eğitim merkezleri, kenar mahallelerde yaşayan fakir ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya katkı sağlayan umut merkezleri oldu. 2 ile 8. sınıf arası öğrencilerinin cüzi ücretlerle gidebildiği bu merkezler. dershaneleri aratmıyor. Çocuklar okul saatleri dışında ödev takibi, ders etütü, yazılıya hazırlık ve sanat faaliyetlerinin yanısıra hızlı okuma, İngilizce, Kur'ân okuma, siyer, resim ve elişi, zeka oyunları ve bilgisayar destekli olarak ödevlerini yapabiliyor. Çocukların spor faaliyetleri de yapabildiği bu yerlerden veliler de oldukça memnun.

Denizli Özel Zirve Etüt Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Abdullah Aslan, daha önce ücretsiz eğitim verdikleri bu yerlerde, kanuni zorunluluktan dolayı çok cüzi ücretler aldıklarını söylüyor. Aslan, "Yıllık bin lira gibi cüzi bir ücreti var. Normalde en ucuz etüt eğitim merkezleri, yıllık 3 bin 500 lira civarındadır. Bundaki amacımız, daha önce ücretsiz eğitim verdiğimiz kişilerin gelmelerini sağlamak. Burada alınan paralar, yine etüt merkezimizde harcanıyor. Bizim Fatih, Karşıyaka ve Gümüşler merkezlerimizde, toplam 500'ün üzerinde öğrenci kaydımız var. Hedefimiz, bin kişiye eğitim vermektir. Önceden 2 bin 500 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyorduk. Gelen öğrencilerimizin yüzde 60'ı eski öğrencilerimizden oluşuyor." ifadelerini kullanıyor.

'ÇALIŞAN ANNE BABALARIN GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR'

Kenar mahallelerdeki velilerin, ekonomik imkanları ve kendi tahsilleri olmadığı için çocuklarını yetiştirmekte büyük güçlükler çektiğini belirten Genel Müdür Aslan, "Buralar tam da onların istediği yerler. Normalde anne ve babaların, bu çocukların ödevlerinde yardımcı olmaları oldukça zor ancak bizim 25 personelimiz var. Çocuklar burada, okullardaki bütün derslerini bir kez daha gözden geçiriyor. Oyun salonumuz var; çocuk, dışarıda oynayabileceği çeşitli oyunlar oynayabiliyor. Bahçemizde basketbol, voleybol oynayabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı Kur'ân–ı Kerîm, hat, ney, tezhip, siyer, resim, elişi, satranç gibi zeka oyunları eğitimi veriliyor. Bir veli, çocuğunu buraya gönderdiği zaman bütün derslerini, alıştırmalarını yapıp oyunlarını oynayıp evine gidiyor. Veliler çok memnun oluyor, 'Ben de tam bunu arıyordum.' diyorlar. Özellikle vardiyalarda çalışan anne babaların kafası da rahat oluyor." diye konuştu.