Çökertme kebabı nasıl yapılır sorusunun yanıtı, bu harika lezzeti ilk kez mutfaklarında yapmayı deneyecek olan kişiler tarafından sorgulanıyor. Çıtır patates üstüne yoğurt ve et parçalarıyla süslenen bu harika lezzet, Bodrum yöresine ait bir yemektir. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte MasterChef'in Çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri.

Çökertme kebabı tarifi, son dönemde internet üzerinden araştırlan popüler yemek tarifleri arasında yer almaktadır. Özellikle Bodrum yöresinde sıklıkla yapılan bu yemek, herkes tarafından büyük bir keyifle tüketilmektedir. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Eti için:

300 gram dana kontrfile

2 yemek kaşığı sıvı yağ

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Et marinasyonu için:

1 adet rendelenmiş soğan

½ çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

½ su bardağı süt

1 su bardağı soda

1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Kibrit patates için:

2 adet orta boy patates

1,5 su bardağı Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 adet rendelenmiş domates

Servisi için:

4yemek kaşığısarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifinin Püf Noktası

Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.

Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.

Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.

Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.

Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş Mutfağı Deneyim Atölyesi Etkinliği Başlıyor Mutfak Müzesi’nde Kahramanmaraş Mutfağı Deneyim Atölyesi Etkinliği Başlıyor

Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.

Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.

Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.