İSTANBUL (AA) - Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetenin Facebook hesaplarının kapandıktan sonra e-posta yoluyla Facebook'tan bilgi almaya çalıştıklarını ve kendilerine açıklama olarak sadece "sayfalarınız arasında birleştirme yapmışsınız" açıklaması yapıldığını anlattı.

Bunun legal bir birleştirme olduğunu ve Facebook tarafından yapıldığını belirtmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını aktaran Çelik, Facebook'un kendilerine "inceliyoruz, size bildireceğiz" şeklinde bir bilgilendirme yaptığını açıkladı.

Yeni Şafak'ın, Facebook'un Türk medyasında onayladığı ilk sayfa olduğuna dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"İfade özgürlüğü adına devletlere kafa tutacak kadar sansür karşıtı görünen Facebook'un Türkiye'deki en büyük medya sayfasını birdenbire kapatması uluslararası bir yaptırımdır. Nereden bakarsanız bir skandaldır. Yaptığımız görüşmelerde bir sonuç çıkmayacağını artık net bir şekilde anladık. Facebook sansürüne karşı bir hamle yapma kararı aldık. Yarın gazetemizin sürmanşetinde bunu duyuracağız ve içeride de tam sayfa bir bildiri olacak. Daha sonra da hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hukuk süreci başlatacağız."