Stat: Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Abdoulaye Ba, Simon Kjaer, Caner Erkin, Lazar Markovic, Mehmet Topal, Josef De Souza, Diego Ribas, Luis Nani, Robin Van Persie
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole (Dk. 41 Olcan Adın), Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Umut Bulut.
Gol: Dk. 37 Diego Ribas (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 27 Aurelien Chedjou, Dk. 38 Hakan Balta (Galatasaray), Dk. 38 Diego Ribas, Dk. 40 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 9. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'ı konuk ediyor. Sarı lacivertliler, mücadelenin ilk yarısını Diego Ribas'ın golüyle 1 - 0 önde tamamladı.

Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, kozlarını Kadıköy'de paylaşıyor. Zirve yarışından kopmak istemeyen her iki takım da derbiyi kazanarak gelecek haftalara umut bırakmak istiyor. Zorlu randevu öncesinde her iki takım da 17 puanla ikinci ve üçüncü sırada. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'ı son dakika golüyle geçerek moral bulan sarı lacivertliler, Portekizli teknik adam yönetiminde ilk kez Galatasaray'a karşı mücadele edecek.

VOLKAN DEMİREL KALEYİ DEVR ALDI

Teknik direktör Pereira, Ajax karşısına çıktığı 11'de tek değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, Avrupa maçında yedek soyundurduğu kaleci Volkan Demirel'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Ajax maçında oyuna girdikten sonra takımın tek golünü atarak 3 puanı kazandıran Jose Fernandao ise yine yedek kulübesinde bekledi. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ajax maçında forma giyen Gökhan Gönül ise bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Sarı lacivertli takımda sakatlıkları süren Volkan Şen ve Alves, teknik direktör Vitor Pereira tarafından maçın kadrosuna dahil edilmedi.

Fenerbahçe'ye bu sezon transfer olan Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı.

TRİBÜNLERDEN 3 TEMMUZ'A GÖNDERME

3 Temmuz Şike davasını yeniden yargılanma ile beraatla sonuçlanması üzerine sarı lacivertliler, Maraton Tribünü'nde 'Hakim: Yaz kızım 2010 - 2011 şampiyonu Fenerbahçe, sekizincisi 6alatasaray...NOKTA' yazılı pankart açarak mahkemelere ve rakiplerine göndermede bulundu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, galip gelen takımı değiştirmedi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde Benfica'yı 2 - 1 mağlup eden ilk 11'i derbi maçta sahaya sürdü.

16 yıldır Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenemeyen Galatasaray, bu derbiyi kazanarak bu duruma son vermek istiyor. Galatasaray'da Podolski, Bilal Kısa ve Corole de ilk kez Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşayan futbolcular oldu.

BAŞKAN DURSUN ÖZBEK DE MAÇI İZLEDİ

Bu arada hafta içi yaptığı açıklamada derbi maça gidip gitmeyeceğinin maç günü belli olacağını dile getiren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özberk de karşılaşmayı protokolde takip etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada maça etkili başlayan Fenerbahçe'nin atağında sol kanattan Caner'in ortasında ön direkte topla buluşan Nani'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

28. dakikada yaklaşık 30 metreden Nani'nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı kornere çeldi.

29. dakikada Caner'in kullandığı köşe atışında Ba'nın kafa vuruşunda altı pasta Mehmet Topal, dönerek vurdu, meşin yuvarlak Muslera'dan döndü. Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında kaleci Muslera yatarak meşin yuvarlağı ceza alanı dışına uzaklaştırdı. Dönen topu takip eden Diego, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1 - 0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.