2015 - 2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun açılış maçında evinde ligin iddialı ekiplerinden Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe maça hazır. Peki Fenerbahçe - Eskişehirspor Spor Toto Süper Lig maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda şifresiz olarak yayınlanacak? Fenerbahçe - Eskişehirspor maçını radyo canlı olarak dinlenebilmektedir. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe, 2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun açılış maçında 14 Ağustos Cuma günü saat 22.00’da Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek. Mücadele Lig Tv ekranlarından naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Aleks Taşçıoğlu ve Arkın Akgöl’ün yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Mehmet Cem Satman. Deniz Ateş Bitnel ve  Onur Karabaş da maçın ilave yardımcı hakemleri.

Ligde 59. Randevu

2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun ilk haftasında 14 Ağustos'ta yapılacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla iki ekip lig tarihinde 59. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 29-14, gol sayısında da 88-57 üstünlük kurdu, iki ekip arasındaki 15 maç da berabere sonuçlandı. Geçen sezonki maçlarda taraflar İstanbul'da 2-2, Eskişehir'de de 1-1 berabere kaldı.

İstanbul'daki maçlar

Fenerbahçe ile Eskişehirspor lig tarihinde İstanbul'da 28 kez karşılaştı. İstanbul'daki maçlarda Fenerbahçe 22, Eskişehirspor sadece tek galibiyet aldı, 5 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe takımı bu maçlarda 53 gol attı, kalesinde ise 17 gol gördü.

Fenerbahçe takımı kadrosuna 9 oyuncu kattı

Sezon başında teknik direktörlük görevine Vitor Pereira’yı getiren Fenerbahçe takımı, kadrosunu da Robin van Persie ve Luis Nani gibi dünyaca ünlü yıldızlar ile birlikte Josef de Souza, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiana Ribeiro, Abdoulaye Ba ve Ozan Tufan ile güçlendirdi.

Hazırlıklar 25 Haziran’da başladı

Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe takımı yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran 2015 tarihinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla başladı. Ardından 1 Temmuz 2015 tarihi ile Topuk Yaylası Tesislerimize geçen kafilemiz burada 11 günlük bir kamp süreci geçirdi. 

8 maçın 7’sini kazandık

Ekibimiz, oynadığı 8 hazırlık maçının 7’sinden galip ayrıldı. İlk maçında Romanya ekibi Voluntari’yi 2-1 yenen Fenerbahçe takımı, ikinci hazırlık maçında ise Şanlıurfaspor’u 1-0’la geçti. Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarının Düzce etabını da İran takımı Zob Ahan ile oynadığı hazırlık maçıyla tamamladı.  Düzce 18 Temmuz Stadı’nda oynanan maçı Fenerbahçe 7-0 kazandı.

Ardından deplasmanda Sivasspor’u 3-2 yenen Fenerbahçe takımı ertesi günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk ettiği Ukrayna ekibi Dnipro’ya ise 1-0 mağlup oldu.

6. hazırlık maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i 3-1 yenen ekibimiz, sonrasında Afyonkarahisar'da düzenlenen Afyon Futbol Fest 2015 Turnuvası’na katıldı. Turnuvadaki ilk maçında Yunanistan ligi şampiyonu Olympiakos’u 3-2 yenen Fenerbahçe takımı, ikinci maçında ise Fransa takımı Olympique Marsilya’yı 3-1’le geçti.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Shakhtar Donetsk ile karşılaşan Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu’nda oynanan ilk karşılaşmada sahadan 0-0 eşitlikle ayrılırken, deplasmanda rakibine 3-0 mağlup oldu ve bu turda Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.