Fenerbahçe futbol takımı, 5 - 1 galip geldikleri Çaykur Rizespor karşılamasının ardından İstanbul’a geldi. Fenerbahçe kafilesini Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda taraftar karşıladı. Futbolcular takım otobüsüyle Samandıra tesislerine geçti.

Spor Toto Süper Lig 26. Haftası’nda Rizespor ile karşılaşan ve maç sonrası Trabzon’da saldırıya uğrayan Fenerbahçe futbol takımı Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla saat 01.37’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda taraftar takımı karşılamak üzere havalimanına geldi. Takımlarına destek veren taraftarlar, Aziz Yıldırım ve futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Yoğun ilgi sebebiyle takım otobüsüne güçlükle binen teknik heyet ve futbolcular daha sonra Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne geçti. Takım kafilesi saat 02.30 sıralarında tesislere ulaştı. Konvoy oluşturan taraftar grubu tesislere kadar takım otobüsünü takip etti. Polis ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Can Bartu Tesisleri’nde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis, yolculuk sırasında da kafileye eşlik etti.

Futbolcular daha sonra özel otomobilleriyle tesislerden ayrıldı. Futbolcu ve yöneticilerden herhangi bir açıklama yapan olmadı.