Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Yönetim Kurulu, Türk milleti ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladı.
GBC tarafından yayınlanan mesajda, “Bayramın tüm insanlığa huzur getirmesini, çatışmaların ve acı olayların yaşandığı İslam ülkelerinde de dayanışma, barış ve selamet ortamının yeniden tesis edilmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim” ifadeleri kullanıldı.
GBC Yönetim Kurulu Başkanı Arif Kurt,”Ortak bir geçmişe ve kültüre sahip, kardeşlikle yoğrulan bu topraklarda kin ve nefretin hüküm sürmesini isteyenlerin en önemli hissiyatı vatan olan milletimizi yıldırmaya çalışmaktır. Ama biz bu oyuna gelmeyerek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizden vazgeçmeyeceğiz ” dedi.
GBC Başkanı Kurt, “Bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan bayramlar, değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği, sevgi ve saygının geliştiği çok özel ve önemli günlerdir. Hoşgörünün simgesi olan mübarek Ramazan ayını tamamlayarak, milletimizi birleştiren ve kardeşliğimizi pekiştiren Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, insanların kardeşçe kucaklaştığı günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramının bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diler, Türk ve Suriyeli meslektaşlarımızın, halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.