İl Emniyet Müdürlüğünce Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Geleceğe Emniyetle Yürüyen Edeler" projesiyle 80 öğrenci Çanakkale gezisine uğurlandı.

Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan voleybol turnuvasına katılan 40 kız ve 40 erkek öğrenci 80 kişi düzenlenen törenle Çanakkale gezisine gönderildi.

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, törende yaptığı konuşmada, 2013 yılında 48 projeyle 104 bin 645 kişiye yönelik proje yaptıklarını söyledi.

ÇOGEP projesini anlatan Aşık, 6 bin öğreciye yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, ilçelerdeki 2 bin öğrenciye de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

Törene katılan AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraşlı gençlerin kahraman ecdadın ziyaretine gittiklerini ifade etti.

Her insanın Çanakkale'ye gidi oradak ruhu görmesini isteyen Erkoç, "Çanakkale mutlaka ziyaret edilmesi gereken manevi atmosferi güçlü bir yer. Tabi oraya gidenlere ecdadımızın ne şartlara bu ülkeyi bize teslim ettiğini anlatılması gerek. Bu aziz vatanın onların ödediği bedelin gereğini yerine getirdiği ve dünyanın güçlü devletlerinden biri olduğunu onlara orada söylemesi gerek. Biz de oraya selam gönderdik genç kardeşlerimizle." 

Öğrenciler, Vali Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç tarafından uğurlandı.