Sultangazi Gazi Mahallesi'ne dün sabaha karşı polisin yaptığı operasyona tepki gösteren ve ardından devam eden olaylarda yaralanan 15 yaşındaki D.G.’nin polisin attığı biber gazı kapsülüyle yaralandığı iddia edildi. Olay yerinde mobese kamerası olduğunu öne süren D.G.’nin yakınları polise tepki gösterdi.

Dün sabaha karşı Gazi Mahallesi’nde polis hareketliliği vardı. Hareketlilik sonrası bir grup, polise taş, havai fişek ve molotof bombaları ile saldırdı. Olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Bahçelievler’de oturduğu öğrenilen 15 yaşındaki D.G. saat 20.30 sıralarında Gazi Mahallesi’nde başından yaralandı. D.G. Gaziosmanpaşa Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi tamamlanan D.G. odaya alındı.

D.G.’nin arkadaşları ve avukatı öğle saatlerinde hastane önünde bir basın açıklaması yaptı. D.G.’nin Gazi Dörtyol’da polisin attığı olduğu gaz fişeği sonrası başından vurulduğunu ileri süren Avukat Özgür Yılmaz, “O bölgeyi bizim inceleme şansımız olmadı, mobese görüntüsü var. Kaybolmamasını istiyoruz. ‘Görmedik, duymadık’ demesinler. Tanıklar gaz fişeğiyle olayın gerçekleştiğini söylüyor. Çocuğun arkadan hedef alınarak vurulduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

D.G.’nin babası olduğunu söyleyen ancak isim vermekten kaçınan bir şahıs ise, “Genç kız sol arka bölgesinden, kulak dibinden vurulmuş. Kırıklar alındı, midesine konuldu. Bir buçuk saat ameliyat sürdü. Gittiğinden haberim yoktu. Sırt çantası sırtındaydı. Herhangi bir örgütsel doküman yoktu. Arkadaşlarıyla birlikte demokratik haklarını kullanıyordu. Bugün kapsül birine geldiğinde üzülüyoruz. Bu ülke hepimizin.” diye konuştu.

‘BU ÇOCUKLAR SAHİPSİZ DEĞİL’

CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ise, D.G.’nin ailesine destek vermek için hastaneye geldi. D.G.’de olay sonrası iz kalmamasını umduğunu dile getiren Sevigen şöyle konuştu: “Avukatlar gerekli mücadeleyi yapıyor. Bu çocuklar sahipsiz değil. Ben de bu mahallenin çocuğu olarak konuşuyorum. Hiç kimse bu çocukları sahipsiz görmesin. Alikıran baş kesen gibi at koşturmasınlar. Buradaki insanlara karşı bakış açılarını değiştirsinler. Bu insanlar eşit vatandaş olarak demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Bizim çocuklarımız bunlar. İlla ki dövmek mi, tekme atmak mı lazım? Ben aileye sabır diliyorum. Gazi Mahallesi’nde oturanlara karşı bakış açılarını değiştirsinler bu ülkede.”