Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “284 adet spor salonunun 183’ü tamamlanmış durumda. 30 atletizm pistinin 18’i tamamlandı ve bununla beraber devam eden mahalle tipi projelerimiz var, bunları özellikle burada dile getirmek istiyorum. Çünkü yaptığımız büyük tesislerde ve birçok farklı tesislerde tabii ki, profesyonel anlamda, amatörde ve aynı zamanda uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışılıyor” dedi.
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Kılıç, İstanbul’daki olayda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Kılıç, öğrencilere sağladıkları kredi ve burs imkânlarının 2002’den bu yana yüzde 789 oranında artırıldığını söyleyerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtların kapasitesinin son üç yılda 2 katına çıkarıldığını ifade etti. Kılıç, “Gençlik merkezlerimiz âdeta ülkemizin farklı bölgelerine kılcal damarlar gibi giren tesislerimiz olmuştur. Şu anda, 2016 yılında 230’a ulaşmıştır gençlik merkezleri sayımız ve yakın sürede bitecek olan çalışmalarımızla beraber 378’e ulaşacaktır. 2002 yılında 11 bin 614 üyesi olan gençlik merkezlerimize 1 Aralık 2016 tarihi itibarıyla bir milyon 501 bin kardeşimiz üye olmuştur. Farklı çalışmalar içerisinde birçok atölyelerle beraber kendilerine burada farklı anlamda destekler sunuyoruz. Gençlik kamplarımızdansa 2016 yılında toplam 65 bin 638 gencimiz faydalanmıştır. Türkiye genelinde 29 kampımızda gerçekleştirilen çalışmalar içerisinde, birçok farklı illerden bir araya gelen kardeşlerimiz birbirleriyle tanışma ve birbirlerine destek olma imkânı bulmuşlardır” ifadelerini kullandı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatırım destek hamlesini başlattıklarını söyleyen Kılıç, “Şu ana kadar devam eden çalışmalarımızla 40 milyonu aşkın yatırımımızı, bugünden sonra yapılacak olan yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Tabii ki aynı şekilde, daha önceki yıllarda da hayata geçirmiş olduğumuz ve birçok farklı ilimizden bir araya gelen gençlerimizin Çanakkale seyahatleri, 57’nci Alay yürüyüşleri, Sarıkamış’taki yürüyüşlerimiz bu sene de aynı şekilde devam edecektir. Dumlupınar’daki çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir. Bu çerçevede, gençlerimizin tarihlerinden gelen kültürlerini, medeniyetlerinden gelen bilgileri öğrenmeleri, yaşamaları ve tecrübe etmeleri konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda, ‘Tecrübe konuşuyor’ programımızla farklı alanlarda uzmanlaşmış sporcu, sanatçı ve kendi alanlarında uzmanlaşmış olan birçok kardeşimizle gençlerimizi bir araya getiriyoruz” şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan çalışmalarla ilgili Kılıç, “İçimizdeki Kahramanlar Projesi ile 15 Temmuz gecesinde neler yaşandığını ve bunun bir daha olmaması için paylaşım yapılması gerektiğini, tecrübelerin aktarılması gerektiğini düşündüğümüzden dolayı bugüne kadar bu çerçevede 34 program düzenlenmiş ve 60 bin vatandaşımız bu programlara katılmıştır” diye konuştu.
Kılıç şunları kaydetti:
“2016 Yatırım Programı’nda alınmış olan ve devam eden ve 2017’de de devam edecek olan yatırımlar çerçevesinde 72 yüzme havuzumuzun 37’sini tamamladık. 329 adet futbol sahasının 296’sı tamamlandı. Yine, 284 adet spor salonunun 183’ü tamamlanmış durumda. 30 atletizm pistinin 18’i tamamlandı ve bununla beraber devam eden mahalle tipi projelerimiz var, bunları özellikle burada dile getirmek istiyorum. Çünkü yaptığımız büyük tesislerde ve birçok farklı tesislerde tabii ki, profesyonel anlamda, amatörde ve aynı zamanda uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışılıyor.”