MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanlığı ile Kadın Kolları Başkanlığının ortaklaşa, "Tüm Terör Örgütlerine Karşı Birlik ve Berberlik Adına" sloganıyla düzenlediği kan bağışında 501 ünite kan bağışı toplanarak, il rekoru kırıldığını bildirdi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, kan bağışı dolayısıyla İl Başkanı Kahtalı'ya teşekkür plaketi, İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve Sosyal İşler Başkanı Şahin Karahan'a da teşekkür belgesi takdim etti.

AK Parti teşkilatınca düzenlenen kan bağışı kampanyasında 501 ünite kan toplandığını kaydeden Yalçın, bu sayının 4 yıl önce Alapgir'de düzenlenen ve 464 ünite kan bağışının toplandığı kampanyada kırılan rekoru geride bıraktığını bildirdi.

Kahtalı da 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki olarak, kan bağışına da öncülük etmek amacıyla parti teşkilatı olarak kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine değinen Kahtalı, şunları söyledi:

"Ülkemizin üzerinde oyunlar oynanmaya devam ediyor. Terör örgütleri o kadar çoğaldı ki DAEŞ, PYD, YPG ve PKK'nın farklı isimlerinin olması, onların aynı merkeze uşaklık ettiği gerçeği gözümüzden kaçmıyor. Bugün ülkemiz terör olaylarına son verme adına Suriye'de operasyonlara girmiş durumda. Vatan için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerine minnettarız."

Gerektiğinde vatan için canını seve seve vereceğine vurgu yapan Kahtalı, "İnsan bir kere ölür, o da adam gibi ölmek için vatanı, dini, inancı için ölür. Bizler de inşallah birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muhafaza etmek için gayret göstereceğiz." dedi.