HATAY (AA) - Hatay'da Kız Kur'an-ı Kerim kursunda hafızlık eğitimi gören 9 genç kıza törenle taç giydirildi.

Yavuz Selim Kız Kur'an Kursu tarafından Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, hafızın, sadece Kur'an-ı Kerim'in kelimelerini ve ayetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine, ruhuna nakşeden, beyninde ve gönül dünyasında seyreden insan olduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim'i içine sindirmiş olan hafızların yürüyen Kur'an-ı Kerim olduklarını ifade eden Kavillioğlu, "Hafız Allah'ın güzel isimlerinden birisidir. Hafızlar sevgili peygamberimizin iltifatına mazhar olan insanlardır. Hafız olup Kuran okuyan kimse meleklerle beraberdir. Kur'an-ı kalbine nakşeden ve kalbine yerleştiren hafızlar hem dünyada şerefli ve saygın hem de ahirette akrabalarına ve yakınlarına şefaatçi olacaklardır." diye konuştu.

Kavillioğlu, il genelinde 456 kuran kursunda,12 bin 440 öğrenciye Kur'an-ı Kerim öğretildiğini, ayrıca 5'i kız olmak üzere 12 yatılı Kur'an kursu bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan 9 genç kursiyere taçları giydirildi.