İngiltere'yi, Fransa’ya bağlayan tünelde devam eden kaçak göçmen krizi, Paris’ten Londra’ya hareket eden trendeki yolcuların zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Fransa’nın İngiltere’ye sınırı olarak kabul edilen Calais kentine doğru hareket eden trendeki yolcular, Ada’ya gelmek isteyen kaçak göçmenler yüzünden, 4 saat elektriksiz ve karanlıkta mahsur kaldı. Dün gece Fransa’nın başkenti Paris’ten İngiltere’nin başkenti Londra’ya hareket eden trene Calais kentinde bekleyen kaçak göçmenlerin binmeye çalışması nedeniyle hem Ada’dan Fransa’ya giden tren hem de Ada’ya dönen tren sınır bölgesinde durmak zorunda kaldı.

Güvenlik güçlerinin kaçak göçmenlere müdahalesinden sonra tren yolcuları yaklaşık 16 saatlik bir yolculuğun ardından başkent Londra’ya vardı. BBC'ye konuşan yolcular, çok korktuğunu ifade etti. Yetkililerin hiçbir açıklama yapmadığını belirten yolcular, trende dört saatten fazla elektriksiz ve karanlıkta kaldıklarını söyledi.

Eurostar tren yetkilileri ise kamuoyuna yaptığı açıklamada, yaşanan olayın yolcuların sinirlerini gerdiğini kabul etti ve verilen rahatsızlıktan dolayı özür diledi.

Geçtiğimiz ay kaçak göçmen sorunu için İngiltere ve Fransa işbirliği kararı almış, İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ve Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Calais kentinde göçmenlerin önlenmesi için bir güvenlik merkezi kurulacağını açıklamıştı.

Calais’te şu anda en az 3 bin kaçak göçmenin İngiltere’ye geçebilmek için bölgede kamp kurduğu biliniyor. Bu yaz döneminde ise tünelin Fransa tarafından İngiltere'ye geçmeye çalışan 9 kişi hayatını kaybetmişti.