Bursa Büyükşehir Belediyesi ve En Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü Derneği (En Kulüp) işbirliğiyle başlatılan "Gönüllü Turizm Elçiliği" projesi kapsamında gönüllü öğrenciler, Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından kabul edildi. En Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Pekdemir ve beraberindekiler, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda ağırlandı.

Ziyarette konuşan Çiçek, gönüllü turizm elçiliğinin turizme çok büyük katkısı olduğunu belirterek, gençlerin gönüllü olarak içlerindeki memleket ve insan sevgisiyle turistlere vatanını, milletini anlatma çabasını takdirle karşıladığını söyledi. Projeye gönüllü katılan öğrencileri kutlayan Vali Çiçek, "Sizlerin turistlere davranışınız, ilginiz, alakanız, ülkemize gelen turistlerin yanında olmanız çok önemli, çünkü insanlar, onlara söylediklerinizi unutabilirler ama onlara davranışınızı asla unutmayacaklardır." dedi. Projeyle Türkiye aleyhine yürütülen çalışmaların boşa çıkacağını ve ülke tanıtımına katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Dernek Başkanı Pekdemir ise projeyle ortaokul ve lise öğrencilerinin hem ülke turizmine katkı sağlayacağını hem de tatilde zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi. Yabancı dil pratiği yapma fırsatı bulduklarını da belirterek, "Ayrıca öğrencilerimiz gezerek, eğlenerek sosyal yönlerini, kişiliklerini geliştiriyorlar. Bu sayede çocuklar girişken, kendine güvenen, sorumluluk sahibi bir birey oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek, program sonunda projeye katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.