Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Kağıthane’deki Sadabat Cami’sinde kıldı. Çıkışta basının, eski parlamenterlerin katılımıyla düzenlenen buluşmada neler konuşulduğu sorusuna Gül, "Eski parlamenterler ve AK Partiden de onlar davet ettiler. Ve onlara bir konuşma yaptım. Hep beraber dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini, Türkiye’nin önündeki hem avantajları ve hem riskleri bunları konuştuk sohbet ettik." dedi.

Abdullah Gül cuma namazını Kağıthane’deki Sadabat Cami’sinde kıldı. Gül'ün gelişinden önce cami çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Namaz için gelen vatandaşlar üst aramasından sonra camiye alındı. Gül’ün gelişi sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi vatandaşların Gül’ün elini öptüğü görüldü. Vatandaşlar namaz çıkışında da Gül’e yoğun ilgi gösterdi. Cami kapısında sıraya giren vatandaşlar Gül’ün eli sıkma için yarıştı.

Camii çıkışında basına konuşan Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, Türk Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen buluşma hakkında eski dönem milletvekilleri ile olan buluşmanın yanlış anlaşılacak bir yönünün olmadığını söyledi. Gül, "Eski parlamenterler ve AK Partiden de onlar davet ettiler. İstanbul’da onlarla beraber bir yemek yedik. Ve onlara bir konuşma yaptım. Hep beraber dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini, Türkiye’nin önündeki hem avantajları ve hem riskleri bunları konuştuk sohbet ettik." diye konuştu.

Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda eski bakanla ilgili yapılan yüce divan oylaması ile ilgili bir soru üzerine de "Neticede, milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdiler." dedi.

Abdullah Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in vefatı hakkında ise kendileriyle çok yakın işbirliği olduğunu ve cumhurbaşkanı seçilirken ilk tebrik etmek için Türkiye’ye gelen liderlerden biri olduğunu söyledi. Gül, Kral Abdullah’ın Türkiye ve Türkleri gerçekten seven dost bir insan olduğunu kaydetti.

Bu arada cami çıkışında yürüyerek Kağıthane Belediyesi’ne geçen Gül’e yaklaşan bir vatandaş, işsiz oğlu için yardım talebinde bulundu. Gül’ün talimatı üzerine şahsın ismini alan görevliler yardım konusunda destek olacaklarını söyledi.