23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir'de de kutlandı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın konuşması damga vurdu. Parlamenter sistem vurgusu yapan Bardakcı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacak, geleceğimizin teminatı olan yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın, milletin iradesine dayalı parlamenter sistemin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak devamını sağlamak için çalışacağınıza inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 95. yıldönümü ve Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi İzmir’de de kutlandı. Buradaki kutlamaların merkez adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı, burada yaptığı konuşmada, “1. Dünya Savaşı ve sonrasında Osmanlı Devleti'nin topraklarının büyük bir bölümünde işgaller ve savaşlar yaşanıyordu. Çanakkale destanını yazan Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlanmıştı. Mondros Ateşkes Antlaşması gereği İstanbul, İzmir ve Anadolu’nun birçok ili işgal edildi. Son Osmanlı Meclis–i Mebusanı, İngilizler tarafından kapatıldı ve dağıtıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindekiler Samsun’a geldi. Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından Ankara’da, 23 Nisan 1920’de TBMM toplandı. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle milli egemenliğe dayalı hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temeli atılmış oldu. Atamızın bu güzel hediyesini bütün dünya çocuklarıyla paylaşmak isteyen UNESCO, 1979 yılını Dünya Çocuk Yılı ilan ederek, altı ülkeyle bayramımıza katılmıştır. Günümüzde bütün dünya ülkelerinin çocukları, bu bayramı birlikte kutlamaktadırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatacak, geleceğimizin teminatı olan, yarının büyükleri olan sevgili çocuklarımız, milletin iradesine dayalı parlamenter sistemde, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak devamını sağlamak için çalışacağınıza inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, CHP İl Başkanı Bedri Serter, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri Vali Toprak, Başkan Kocaoğlu ve Orgeneral Mendi’ye birer buket çiçek verdi. Meydandaki kutlamalar, ilköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle son buldu.