İpek Üniversitesi Kampüsü, renkli ve coşkulu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 83 ülkeden eğitim için Türkiye'ye gelen öğrenciler ülkelerinin kültürlerini tanıttı. Bazı öğrenciler yerel kıyafetleriyle sahnede müzik eşliğinde ülkelerinin danslarını sergilerken, kimileri şarkı söyledi, şiir okudu.

İpek Üniversitesi'nde düzenlenen Kültür Şöleni'nde yurtdışından gelen öğrenciler ülkeleri tanıttı. Afrika ve Hindistanlı öğrenci gruplarının dansları ve davul şovu da ilgi gördü. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler kendi yemeklerini de tanıttı ve davetlilere ikram etti. Şölene katılan Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Cuong, yabancı elçiliklerin çalışanları ve öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği kültür şöleninde sunuculuğu Kazakistanlı öğrenci Malika-Budur Kalila yaptı. Malika'nın annesi Nagima Mamytova ise Kazakça, Türkçe ve Rusça şarkılar söyledi. Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Cuong, birçok dünya ülkesine ait değerlerin bir meydanda sergilenmesinin önemine işaret etti.

İpek Üniversitesi Rektörü Ali Fuat Bilkan, yaptığı konuşmada 500'e yakın öğrencileri bulunduğunu, yüzde 28'ini uluslararası öğrencilerin oluşturduğunu ifade etti. Bilkan, “Önümüzdeki dönemde öğrenci sayısı arttıkça yeni kültürler de eklenecek. Ankara'da festival havasında etkinliklerimiz sürecek.” dedi.

Şölende kürsüye çıkan İpek Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Furkan Işık, bütün kültürlerin insanlığın ortak değerleri etrafında şekillendiğini belirtti. Bir tarafta din, dil, örf adet farklılıklarının diğer tarafta ise sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik benzerlikleri bulunduğunu anlatan Işık, şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen öğrenciler için ev sahibi olduğumuzu sanırdık. Ancak kısa bir zaman sonra ev sahibi değil de uzun zamandır görüşemediğimiz kardeşlerimize kavuşmuş olduğumuzu fark ettik. Etkinliği düzenleyen kardeşlerimin her biri kendi ülkelerinde gelecek vadediyorlar. Kardeşliğimiz sınırların ötesine taşıyacak ve insanlığın gayeyi hayali olan barış atmosferini yedi kıtada yaşatacağız.”

İpek Üniversitesi'nde öğrenim gören Kazakistanlı Aygirim Osmanova da kendi ülkesinin kıyafet ve kültürünü tanıttı. Osmanova, “Bu kadar çeşitli ülke insanın bir arada bulunduğu ortamda kendi kültürümüzü tanıtmak çok hoş bir duygu.” diye konuştu.

Kültür şenlikleri kapsamında yarın ve sonraki günde çeşitli gösteri, konser ve maçlar yapılacak.