Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları için Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde tören düzenlendi. İki kafileden oluşan toplam 450 kişi Medine’ye yolcu edildi.

Ankara’da Kutsal Topraklara gidecek ilk hac kafilesi Esenboğa Havalimanı’nda Medine’ye yolcu edildi. İki kafileden oluşan adaylar, toplam 450 kişiden oluşuyor.

Kezban ismindeki hacı adayı, çok heyecanlı olduğunu ve hac kurasının kendisine 3’üncü kurada çıktığını, gitmeyenlerin de gitmesi gerektiğini söyledi. Leman Kayaoğlu ismindeki hacı adayı ise Ankaralı ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Kayaoğlu, “Allah herkese nasip etsin. Bizim 9’uncu yıl oldu bu sene. Bekliyorduk. Heyecanla gitmek istiyoruz. Allah herkese nasip etsin inşallah. 9’uncu sefer biz bu sene kurasız gidiyoruz. Eşim de var, görümcem var. Bunlar torunlarım, kızlarım, oğlanlarım. Hepsi bizi yolcu etmeye geldiler buraya.“ dedi.

Annesini yolcu etmeye gelen bir vatandaş ise şunları söyledi: ”Bu duygu anlatılmaz yaşanır yani. O yüzden bana da nasip oldu geçen sene Umre’ye. Dua etmiştim bu sene kısmet oldu gittiler. Allah herkese nasip etsin. Ve buradan bütün İslam alemine Cenab-ı Allah yaşamış olduğumuz terör belasından, ondan sonra her çeşit felaket ve afetlerden korusun. Hacılarımıza da Allah şimdiden kabul etsin diyorum. “

Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun bütün ülkelere yönelik kota kararı ile Kabe ve etrafında yapılan düzenlemeler nedeniyle bu yıl ülkemizden 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirebilecek. Ülkemizden kutsal topraklara gidecek 30 bin 775 erkek ve 28 bin 425 kadın bulunuyor. Hac dönüşleri ise 27 Eylül’de başlıyor.