KESK Bursa Şubeler Platformu tarafından Bursa’da düzenlenen eylem ve basın açıklaması ile dün İzmir’de gerçekleşen eylemlerde polisin sert tutumu kınanırken, iç güvenlik paketinin İzmir’de denendiği belirtildi.
Heykel’de düzenlenen eylemde gözaltına alınan kişilerin derhal serbest bırakılması istendi. Laik bilimsel ve anadilde eğitim için yapılan boykot ve eylemlere sert müdahale edildiğini belirten KESK Bursa Şubeler Platformu dönem sözcüsü Süleyman Ayyıldız, iç güvenlik paketinin İzmir’de hayat bulduğunu söyledi.
“İç güvenlik paketi İzmir’de hayat buldu. Gözaltındakiler derhal serbest bırakılmalıdır.” diyen Süleyman Ayyıldız, “Boykot ve iş bırakma çağrıları karşısında kapıldığı korkuyu bastırmak için çareyi sıkı yönetim uygulamalarına başvurmakta bulan AKP iktidarı bu politikasını uzun bir süredir sürdürüyor. İstanbul’da okul önlerinde velileri gözaltına alan polis, İzmir’de ise KESK’e bağlı şube yöneticilerinin de aralarında bunulduğu çok sayıda kişiyi döverek, yerlerde sürükleyerek gözaltına almıştır. Yöneticilerimize, üyelerimize, gençlerimizi saçlarından sürükleyerek nefret dolu duygularla tekme atarak gözaltına alan polis araç içinde de arkadaşlarımıza şiddet uygulamaya devam etmiştir.” şeklinde konuştu.
Bu sırada alanda bulunanlar; “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Şaşasın onurlu mücadelimiz”, “AKP elini eğitimden çek.”, “Her yer boykot her yer direniş.” şeklinde slogan atarak yapılanları kınadı.

Ayrıca önceki gün Gaziantep’te düzenlenen esnaf eyleminde vatandaşların üzerine gaz sıkılması sırasında yaşanan görüntüleri de kınayan Ayyıldız, “Gaziantep’de esnafımızın talepleri için yaptığı barışçın gösterilerde insanlara gaz sıkmayan polis memurunu halkın üzerine zorla iten polis şefinin tavrını da buradan kınıyoruz” dedi.
Süleyman Ayyıldız, kimsenin inancından dolayı şiddete maruz kalmamasını isterken, “Fransa’da Charlie Hebdo dergisi çalışanlarına yapılan saldırı ile bu gün Amerika’da üç Müslüman gencin öldürülmesi arasında bir fark görmüyoruz. Bir kimse dünya görüşünden ötürü şiddete maruz kalmamalıdır.” şeklinde sözlerini tamamladı.