Bursa’da yaşayan Iğdırlılar Türk dünyasının en eski bayramlarından olan ‘Nevruz-Bahar’ bayramında bir araya geldi. Bursa Iğdır Derneği tarafından organize edilen ‘Nevruz-Bahar’ bayramı şenliğinde Kars-Ardahan-Iğdırlıların yanı sıra birçok katılımcı hazır bulundu.

Programda Nevruz bayramının geleneklerinden olan ‘Yeddi Levin’ (yedi çeşit çerezden oluşan) menü masalarda misafirlere ikram edildi. Semeniler (Türk halk kültüründe Yaşam Otu) masaları süsledi.

Ayrıca, kırmızı renge boyanan yumurtalar ikram edildi. Nevruz gecesinde semeni ile çerezlerden ve boyanmış yumurtalardan oluşan süslenmiş ‘Honça’ sahneye getirilerek davetlilere ikram edildi. Ayrıca, bayramın geleneklerinden olan ‘Yumurta tokuşturma’ yarışması gerçekleşti.

"NEVRUZ, İNSANLIĞA DUYULAN SEVGİ VE KARDEŞLİK BİLİNCİDİR"

Iğdır Dernek Başkanı Kurban Güneş, “Bayramlar insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, barış ve kardeşliğin yaşandığı, birlik ve beraberliğin sağlandığı günlerdir. İşte Türk dünyasının en eski bayramı olan Nevruz bayramı da böyle bir özellik taşır. Milletimizin tarihindeki yaşam biçiminden süzülüp günümüze kadar gelen Nevruz, aynı zamanda bir kültür yumağı olarak milletimizin tarihe geçmiş özelliğidir.” dedi.
Program, Kafkas folklor oyunu ekibi gösterisi, yöresel oyunların oynanması ve plaketlerin takdimi ile sona erdi.