CHP İzmir Konak İlçe Başkanlığı tarafından yürütülen, 'Savaşı bitirmek için bir defter, bir kalem ve bir silgi' kampanyası kapsamında, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çocuklara 200 kişilik kırtasiye malzemesi gönderildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Cizre İlçe Başkanı Kemal Cingü, Cizreli çocukların çığlıklarına ses veren Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Cizre'deki olaylarda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Baran Çağlı için bu kampanyanın başlatıldığını belirten Cingü, "Kampanyanın amacı Doğu-Batı-Kuzey-Güney kardeşliğini güçlendirmektir. Bu kırtasiye malzemelerini ilçemizde bulunan ve maddi olanakları iyi olmayan çocuklarımıza tek tek dağıtacağız. Ama umarım bu kampanya bu kapsamda kalmaz ve daha da gelişir." dedi.

Partisinin il ve ilçe teşkilatlarına çağrıda bulunan Cingü, "Cizre'ye sessiz kalmayalım ve Cizre'ye bir ses verelim. Hepimiz çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklar ölmesin. Çocuklarımız dünyadaki en değerli varlığımızdır. Üzerine en büyük yatırım yapabileceğimiz şey çocuklarımızdır. Çocuklarımızın ölmemesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.