CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1980 darbesi sonrası Kenan Evren’in Milliyetçi Demokrasi Partisi’ni (MDP) desteklediği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir siyasi parti için oy istediğini belirtti. Ağbaba, “Aynı kaderi paylaşacaklar göreceksiniz. MDP’nin kaderi neyse AKP’nin de kaderi o olacak. Kenan Evren’in kaderi neyse Recep Tayyip Erdoğan’ın da kaderi o olacak” dedi.

Veli Ağbaba, 7 Haziran yapılması planlanan genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya'da vatandaşlarla bir araya geldi. Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, CHP olarak hazırladıkları seçim beyannamesinin gündem olduğunu belirtti. İktidar partisi milletvekillerinin de partilerinin seçim beyannamesini eleştirdiğini söyleyen Ağbaba, ilk kez iktidarın muhalefet partisinin projelerini eleştirdiğini ifade etti. Ağbaba, şöyle devam etti: “Bizim seçim kampanyamız Türkiye’de bir ezberi bozdu. AKP’nin kimyasını bozdu. İktidar milletvekilleri bunu eleştirir oldu. Dünyanın hiçbir yerinde muhalefete muhalefet eden iktidar partisi göremezsiniz. Hükümet bizi eleştiriyor. Türkiye’de ilk kez seçimler öncesi iktidar değişti. Eskiden muhalefet iktidarı eleştirirdi şimdi ise iktidar muhalefeti eleştiriyor. Seçimden önce iktidar değişmiş oldu. Bu önemli bir şey.”

AKP’nin seçimi kazanamayacağını ifade eden Ağbaba, bu yüzden gerginlik ortamı oluşturarak oy toplamaya çalıştıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı büyük bir hırçınlıkla meydanlara çıktığına değinen Ağbaba, “AKP’ye oy vermeyen herkese karşı nefret söylemi kullanması bunun göstergesidir. Tekirdağ’da öğretmenlerin mitinglere zorunlu olarak taşınması da bunun bir göstergesi. Biz Türkiye çapında AKP devletine karşı mücadele veriyoruz. Kaymakamı, valisi, emniyeti, sağlık müdürüne karşı mücadele ediyoruz. Maalesef devletin tüm kurumları siyasallaşmış durumda. Cumhurbaşkanı da tarafsız olmazsa hiçbir kurum da tarafsız olmuyor. Resmen cumhurbaşkanı kul hakkı yiyor. Muhalefetin verdiği vergilerle AKP’nin propagandasını yapıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın akıbetinin Kenan Evren gibi olacağını öne süren Ağbaba, “Geçmişte de 1980 darbesinin lideri Kenan Evren meydanlarda MDP için oy istemişti. Evren, Bülent Ulusu ile MDP’nin çok reklamını yapmıştı. Zaman değiştikçe anlayış değişmiyor. Şimdi bir başka cumhurbaşkanı, bir siyasi parti için oy istiyor. Aynı kaderi paylaşacaklar göreceksiniz. MDP’nin kaderi neyse AKP’nin de kaderi o olacak. Kenan Evren’in kaderi neyse Recep Tayyip Erdoğan’ın da kaderi o olacak” ifadelerini kullandı.

'SEÇİMİ KAZANAMAYCAKLARINI ANLADILAR HER TÜLÜ ÇILGINLIĞI YAPARLAR'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in ‘Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceği’ iddiasını da değerlendiren Ağbaba, “Gürsel Tekin boş konuşmaz. Elinde mutlaka sağlam deliller vardır. Ben de Tekin’e bu konuda katılıyorum. AKP iktidarı seçimi kaybetmemek için her türlü çılgınlığı yapabilir. Geçtiğimiz seçimlerde 30 Mart’ta gördük. Nasıl kedileri trafoya soktularsa seçimi kazanamayacaklarını anladıklarında her türlü çılgınlığı yapacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin’de Kur’an-ı Kerim’i mitinge katılanlara göstermesine de değinen Ağbaba, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingde ‘Kur’an-ı Kerim’i göstererek muhalefeti eleştirmesini de değerlendiren Ağbaba, “Biz bunlara gülüyoruz ve irkiliyoruz. Herkesin ortak değeri olan kutsallara Kur’an-ı Kerim’in siyasi malzeme yapılmasını insanlar nasıl içine sindirebiliyor hayret ediyoruz. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Biz buna uymayacağız, cevap da vermeyeceğiz. Kur’an-ı Kerim Türkiye’deki herkesin kutsalıdır, bunun siyasi malzeme yapılmasını kabul etmiyoruz.”