Antalya'da 23 bin 800 seçmenin isimlerin listelerden silindiği iddiasıyla ilgili olarak CHP il yönetimi sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

7 Haziran öncesi seçmen listelerinin askıdaki son gününde CHP Antalya il yönetimi tarafından yeni bir adım atıldı. CHP il yönetimi 7 Haziran seçimlerinden bu yana 23 bin 800 kişinin seçmen listelerinden isminin silindiğini iddia etti. Söz konusu olayla ilgili Antalya Adliyesi'ne gelen CHP İl Başkanı Semih Esen, seçmenlerin isimlerinin silinmesiyle ilgili hükümet temsilcilerine müracaat ettiklerini söyledi. Esen, yaptıkları şikayetle ilgili olarak, "Bizim bu şikayetimiz üzerine ülkeyi 13 yıldır yöneten AKP hükümetinin Antalya temsilcilerinden son derece sığ ve son derece magazinel bir boyutta cevap aldık. Yine her zamanki gibi sorunun çözümüne dair bir şey söylemediler. Her zamanki gibi başkalarını suçladılar, yaşanan sorunu küçümsediler." dedi.

İl Başkanı Esen, iddialarının doğru olduğunu ve sadece Muratpaşa ilçesinde girişimleriyle 5 bin seçmenin ismini yeniden listelere yazdırdıklarını vurguladı. 1 Kasım seçimlerinde ise seçmen listesi askıya çıktığında yine aynı şekilde 23 bin 800 kişinin kaydının silindiğini iddia eden Esen, "Görüyoruz ki bu sorun hükmet tarafından kesinlikle ciddiye alınmıyor. Ötesinde bizim girişimlerimizle rağmen vatandaşların seçim listelerine yeniden yazılmaları konusunda da yeteri kolaylık ve gerekli destek sağlanmıyor. Artık bu işlerin bir kasıtla yapıldığını düşünmeye başladık. Biz bugün hem halk adına hem partimiz adına insanların anayasal haklarının kullanılmasına engel olan kişiler hakkında bu kişilerin tespit edilerek cezalandırılmaları yönünde savcılığa şikayette bulunmak için geldik.” ifadelerini kullandı.

7 HAZİRAN'DA OY KULLANDI İSMİ LİSTEDE ÇIKMADI

CHP il yönetimiyle birlikte suç duyurusunda bulunmak için adliyeye gelen Vedat Yapa isimli vatandaş ise kendisinin 7 Haziran seçimlerinde oy kullandığını, ancak yeni listede ismin çıkmadığını söyledi. 15 yıldır her seçimde oy kullandığını anlatan Yapa, 1 Kasım seçimleri için askıya çıkan listede kendisiyle birlikte ailesinden 4 kişinin isminin olmadığını ifade etti. Yapa, gerekli girişimlerde bulunduktan sonra isimlerinin yeniden listelere alındığını, sorumluların bulunması için suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.