Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nimet Elif Ulu, il ve ilçe başkanlarının mal varlıklarını açıklayacaklarını, bunu da maddeler halinde internetten yayınlayacaklarını söyledi. Ulu, İl Başkanı Murat Karayalçın'ın "Ben Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak, servet bildiriminde bulunuyorum. Yasanın çıkmasını beklemiyorum. İlçe başkanlarımla birlikte servet bildiriminde bulunuyoruz." şeklindeki mesajını da okudu.

Siyasi partilerin mal varlıkları açıklamasını içeren kanunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine seçimlerden sonraya bırakılmasına karşı çıkan CHP, il ve ilçe başkanlarının mal varlıklarını açıklayacak. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Nimet Elif Ulu, konuyla ilgili basın toplantısı yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kanunla ilgili açıklamasını hatırlatan Ulu, “Başbakan, 14 Ocak’ta bir açıklama yaptı, ‘saydamlaşacağız’ dedi. ‘Haziran seçimlerinden önce siyasi partilere yapılan yardımlar herkes tarafından elektronik ortamda görülecek. Seçimlerden önce ve sonra partilerin maddi kaynakları açıklanacak. Milletvekili ve belediye başkan aday adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak. Ve son derece şeffaf olacak. Yani siyasetin finansmanı ölçülebilir, vatandaşlarımızın anlayabileceği bir kalem olacak’ dedi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Şimdi sırası mıydı, hele bir seçim yapılsın sonra bakarız’ uyarısıyla paket askıya alındı.” diye konuştu.

CHPİstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın, mal varlıklarını açıklamaya yönelik kararını okuyan Ulu, şöyle devam etti: “Saydamlık ve imar rantlarının vergilendirmesine yönelik Başbakan’ın açıkladığı paketin rafa kalkmasını, yasanın çıkarılmasını beklemeksizin şu açıklamayla seslenmektedir, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, eğer düzenlemeyi yaparsanız siyaset yapacak kimseyi bulamazsınız demiş. Başka partileri bilmiyoruz. Ama ben Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak, servet bildiriminde bulunuyorum. Yasanın çıkmasını beklemiyorum. İlçe başkanlarımla birlikte servet bildiriminde bulunuyoruz. Yasaya gerek yok. Hodri meydan işte karşınızdayız." Ulu, başta İl Başkanı Murat Karayalçın olmak üzere ilçe başkanlarının mal varlıkları dökümünün internet sayfasında gün içerisinde açıklanacağını söyledi.

Seçim kampanyası doğrultusunda vatandaşlarla birebir iletişim kurulacağını kaydeden Ulu, 936 mahallede sandık sorumlularının belirlendiğini ve çalışmalar sürdüğünü kaydetti.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP oylarının AK Parti’ye aktarıldığı iddiasıyla ilgili görülen davalarda gelişme olduğunu ifade eden Ulu, “İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen dosya, mahkeme tarafından Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.” dedi. Davanın, 26 Şubat’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüleceğini söyledi.