Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, doktorluğun para için yapılan bir meslek olmadığını 'yaşatma idealiyle' başkalarının mutluluğu için yaşama mesleği olduğunu söyledi.
14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili açıklama yapan Dr. Canan, tıp fakültesi okumanın zor, yorucu, zahmetli ve fedakarlık gerektirdiğini bu sebeple en çok fedakarlığı doktorları anne, baba, kardeş ve ailesinin çektiğini kaydetti.
Doktorluğun başkalarını yaşatma idealiyle yapıldığı için dünyanın en ulvi ve kutsal mesleği olarak görüldüğünü belirten Canan, 'önce insan' denilmeden para kazanmaya yönelik doktorluk mesleğinin tercih edilmeyeceğini, doktorluğu diğer mesleklerden ayıran en önemli özelliğini merkezinde insan olmadığı olduğunu ifade etti.
Önce insan diyerek başkalarının mutluluğu için yaşayan doktorlara son yıllarda saldırılarda artış olmasının üzüntü verici olduğunun altını çizen Canan, "Doktorluk mesleğinin temelini fedakarlık oluşturur. Bir hastasını sağlığına kavuşturan bir doktor hastası kadar mutlu olur. Bir göz doktoru, hastasının katarak ameliyatı sonrası ışığa kavuşmadaki sevincini hastasıyla birlikte yaşar. Doktorlar söz konusu insan olunca her şeylerinden fedakarlık yaparlar. Onun için doktorluk mesleği para için yapılan bir meslek değildir. İnsanı yaşatma;onun mutluluğuyla mutlu olma,üzüntüsüyle de de üzülme mesleğidir. " diye konuştu.