CHP Erzurum milletvekili adaylarının Havuzbaşı Kent Meydanına TIR dorsesinden oluşan seçim standı kurulmasına AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile trafik polisleri izin vermedi. CHP'li birinci sıra adayı avukat Gonca Aytaş ile 3. sıra adayı Orhan Bozkurt, zabıta ve polisle tartıştı.

CHP'li milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve İsmail İnme, dün akşam saatlerinde iki haftadır AK Parti'nin seçim çadırı bulunan Havuzbaşı Kent Meydanında TIR dorsesinden oluşan parti standını kurmak istedi. AK Parti'nin seçim çadırının yakınına CHP'nin TIR dorsesinden oluşan standın açılmasına zabıta ve polis izin vermedi. CHP adayı Avukat Gonca Aytaş zabıta tehdidine maruz kaldıklarını söyledi.

Zabıta amirine kendilerine çifte standart uygulandığını ve başka bir zabıta tarafından tehdit edildiklerine işaret eden Aytaş, "Tehdit ettiniz elektrikçileri. Onlar da depar atarak kaçtı. Niye tehdit ediyorsunuz. Biz bu ülkenin insanı değil miyiz? Günlük kullandığımız elektriğin bedelini ödüyoruz. Gidin önce AK Parti'nin bayraklarını kaldırın. Yeter artık ya. Ne bayraklama yaptırıyorsunuz, ne standımızı açtırıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Zabıta ve polisin CHP'nin stant açmasına izin vermemesi üzerine bugün sabah saatlerinde stant alınan izinler sayesinde açılabildi.