Evrensel Gazetesi Haber Şefi Ercan Karakaya, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e soru soran gazetecilerin terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Karakaya, "Valiler gazetecilerin soru sormasına bile tahammül edemiyor. Maalesef ülkemizde gazeteciliği bakış açısı bu yönde. Gazetecinin görevi soru sormaktır. Bu yaşanılan son olay ülkemizde basının geldiği durumu özetliyor." dedi.

Akçakale'de, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e soru soran 4 gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin Evrensel Gazetesi Haber Şefi Ercan Karakaya, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin görevinin sor sormak olduğunu aktaran Karakaya, "Biz bölgede olan ve bitenleri duyurmak için Diyarbakır muhabirimizi görevlendirdik. Çünkü bölgede IŞİD'çiler kameralara yansıyor ve bölge halkı ciddi bir şekilde kaygı duyuyor. Bizim muhabirimiz de bu IŞİD ile ilgili soruları sordu. Ama ne yazık ki sorular hükümet ve hükümetin atadığı valiler tarafından hazmedilemedi. Valiler gazetecilerin soru sormasına bile tahammül edemiyor. Maalesef ülkemizde gazeteciliği bakış açısı bu yönde. Gazetecinin görevi soru sormaktır. Bu yaşanılan son olay ülkemizde basının geldiği durumu özetliyor." diye konuştu.