Türkiye genelinde denetim adı altında polis eşliğinde baskın yapılan özel eğitim kurumları arasına Gümüşhane da katıldı. Valilik tarafından görevlendirme ile Özel Bahar İlkokulu ve Ortaokulu’na 7 kurumdan oluşan komisyon tarafından tam gün detaylı bir denetime tabi tutuldu.

Gümüşhane İl Maarif Müfettişleri Başkanı liderliğinde yapılan denetim heyetinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye, Maliye, SGK, iş-Kur, Emniyet ve elektrik idaresinden gelen görevliler, yaz kursu öğrencileri tarafından ilin meşhur köme ve pestili ile karşılandı.

İlgili tüm dosya ve evrakların detaylı bir şekilde incelendiği denetlemede, merdiven ve kapı genişlikleri ölçüldü. Mavi yara bandı sendromunun da yaşandığı denetlemede, kesilme ve yaralanmalarda mavi renkli yara bandı kullanılması önerildi.

Özel Bahar İlkokulu kurucu temsilcisi, yapılanların açık bir zulüm olduğunu dile getirirken, daha önce defalarca yapılan denetimlere rağmen yeniden ve lüzumsuz bir şekilde meşgul edildiklerini, kursa gelen öğrencilerin duruma şaşırdıklarını söyledi.

Öğrenci velilerinden Murat Duman da çocuklarını gönderdiği okula yapılan bu baskını kabul etmediklerini ifade ederek, “Bahar İlkokulu’nda öğretmenler fedakarca çalışarak öğrencilerine faydalı olmaya gayret ediyorlar. Yapılanlar biz velileri okulumuza karşı daha çok bağlıyor. Bir veli olarak yapılanları yadırgadım. Ülkemizin genel durumu ortada iken, 50 günde 60 şehit verdiğimiz bir ortamda terörle mücadeleye değil eğitim kurumlarına yönelik yapılan baskı ve yıldırma politikalarını reddediyorum.’’ dedi.

Özel Bahar İlkokulu’nun avukatı Evren Murat Öztekin de yapılan uygulamayı, serbest teşebbüs, rekabet etiği ve ilkelerine toptan saldırı olarak nitelendirdi. Öztekin’in açıklaması şöyle: “Başka okulların tüm olumsuz, sağlıksız koşulları görmezden gelinmekte, bu okullar devletçe desteklenmekte. Devletin toplumsal sözleşmemiz olan Anayasa'dan doğan eşitlik ilkesi yıllardır çiğnenmekte. Yandaş sermayenin okullarını ticari yaşama ekleyebilmek için Bahar İlkokulu’nda mevzuata aykırılık ihdas edebilmenin çabaları verilmekte. Tüm suiniyete rağmen 7 ayrı kurumun aynı anda denetim bahanesiyle, kelimenin tam anlamıyla baskınına rağmen okulumuzda kapatma gerekçesi bulunamayacaktır.”