CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Partili siyasetçiler ve mahalli yöneticilerin mal varlıklarına dikkat çekti. Tekin, “Bunların çocukları ne yaptı? Bir Youtube mu icat etti de milyar dolarların sahibi oldu. Biz servet düşmanı değiliz, Allah daha çok versin! Ama fakir fukaranın malına mülküne göz dikenlerin de Allah hesabını sorsun.” dedi.

Gürsel Tekin, CHP’li milletvekili adaylarıyla birlikte Ümraniye’de mahalli dernek temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılanlara hitap eden Tekin, sadece Ümraniye’de Milli Emlak, vakıflar ve bakanlıklara ait yerlerin bugünkü emlak değerlerinin 30 milyar dolar ettiğini söyledi. Tekin, “Kimin cebine girdi bu 30 milyar dolar? 30 milyar dolar 85-90 milyar lira eder. Bizim vatandaşlarımızın faydalanacağı projenin bedeli ise 50 milyon lira. Maliye Bakanı utanmadan ‘nereden bulacaksınız?’ diyor. Ben şimdi Sayın Maliye Bakanı’na soruyorum; ‘ne olursunuz sana ait olan, bakanlıklara ait olan, Milli Emlak’a ait olan arsaların yapılaşmalarının kaç tanesi var? Bunları kime kaça sattın? Çıkar bunları. Biz uzayda yaşamıyoruz. Hepimiz aynı camilere gidiyoruz, aynı cemaatlerde toplanıyoruz, aynı mahallelerde yaşayan insanlarız. Etrafınızdaki yöneticilerin mal varlıklarını görmüyor musunuz? Bunların çocukları ne yaptı? Bir Youtube mu icat etti de milyar dolarların sahibi oldu. Biz servet düşmanı değiliz, Allah daha çok versin! Ama fakir fukaranın malına mülküne göz dikenlerin de Allah hesabını sorsun!” şeklinde konuştu.

‘BİR ÜLKENİN HUKUK SİSTEMİ BOZULMUŞSA ONU İNŞA ETMEK ZORDUR’

“Bu ülkede yaşayan 77 milyonun ortak bir ideolojisi olmalı.” diyen Tekin, “Adaletli bir hukuk sistemi olması lazım. Aksi taktirde hiçbirimiz kendimizi ifade edemeyiz. Yıllardır CHP olarak bu hukuk sisteminin değişmesi için yalvardık. Referandum da dahil. Şu anda geldiğimiz durum ulusal ve uluslararası düzeyde Türkiye’nin ne kadar itibarsızlaştırıldığını burada anlatmak bile istemiyorum. Her şeyin çaresi vardır, bunun dönüşü olmaz. Eğer bir ülkenin iç barışı, bir ülkenin hukuk sistemi bozulmuşsa onu yeniden inşa etmek çok zordur.” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasının durumuna dikkat çeken Tekin, şöyle konuştu: “Allah kimseye göstermesin! Irak’ta para sorunu mu var? Sadece petrol geliri 200 milyar dolar olan bir ülkenin insanları şu anda ekmeğe muhtaç. Bizim kazmayı vurup su çıkardığımız gibi petrolün çıktığı Libya’da bugün insanlar açlık, ölüm ve sefaletle karşı karşıya. İçinizde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy verenler olabilir. Son derece saygılıyım. Size yalvarıyorum, CHP’ye oy verin demiyorum. Ama bunları sorgulayın. Bu ülkenin geleceği, çocuklarımızın geleceği bunları sorgulayın. Allah göstermesin! Ortadoğu coğrafyasındaki bir ülkeye dönüşürsek telafisi mümkün olmayan bir durum olur.”