Kurban Bayramı’na saatler kala Çankırı'daki hayvan pazarlarında kurbanlıkların yüzde 80’i satıldı. Hayvan pazarına son gün getirilen deve ise kurbanlık alanda bulunan küçük, büyük tüm vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Çankırı pazarı ilk defa bir kurbanlık deveye ev sahipliği yaparken, deve sahibi Çankırılıların bu tür hayvanlara alışık olmadığı için satışını yapamadıklarını belirtti.

6 bin TL’den, 5 bin TL’ye inen devenin sahibi Hacı Dirican, “Normalde büyükbaş hayvancılık yapıyoruz. Bu sene değişiklik olsun diye iki adet deve getirdik. Develerimiz 6 yaşında kurban oluyor. Develere 6 bin TL diyorduk ama Çankırı’da talep çıkmadığı için fiyatını 5 bin TL’ye indirdik” dedi.

Et ve Balık Kurumu’nun açıklamalarının hayvan satıcılarını ümitlendirdiğini ifade eden Dirican, “Arife günü fiyatlarda fazla bir değişiklik olmadı. Et ve Balık Kurumu'nun açıklaması bizim işimize geldi. Kurum kalan büyükbaş hayvanlarımızı alacak. Etin fiyatı bilindiği gibi yüksek. Kurban işi her sene böyle olur.” ifadelerini kullandı.