Kahramanmaraş’ta, Cuma Namazı sonrası protesto gösterisi için bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar soykırımı iddialarını basın açıklaması yaparak kınadı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan protesto gösterisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Grup adına açıklama yapan Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, soykırımı iddialarına sert tepki gösterdi. Ermeni çeteleri tarafından on binlerce masumun vahşice katledildiğini kaydeden Bağcı: "Ayak bastığı her yerde adaleti hakkı ve hukuku hakim kılan yüce milletimizin başı dik anlı açıktır. Söz konusu dönemlerde cereyan eden olayların vicdan ve ahlak sahibi tarafsız tarihçiler tarafından bilimsel olarak resmi belgeler ve arşivler dikkate alınmak suretiyle araştırılması tarihi gerçeklerin ortaya çıkarılarak tüm dünyaya ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrımızı geçmiş yıllarda zikretmemize rağmen Ermeni çeteleri ve işbirlikçilerinin bu çağrılarımızı cevapsız bırakmaları ve kaçmaları, tarihsel gerçeklerle yüzleşmek istememeleri, soykırım suçlamalarının sadece siyasi amaçlarla uydurulmuş koskoca bir yalan olduğun en büyük göstergesidir. Ermenistan devlet yetkililerine ve diaspora çetelerine buradan sesleniyoruz. Yüce milletimiz bu soykırım yalanlarını asla kabul etmeyecektir. Kendi kan kokan geçmişini kaleme alırken, ‘20 bin Müslüman Türkü katlettik ve sadece 130 kayıp verdik’ diye övünen insanlıktan nasibini almamış çete başı Baron Agasi’leri unutmadık ve unutturmayacağız." diye konuştu.

Soykırım iddialarına Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovannes Kaçaznuni’nin 1918 yılında yaptığı açıklamayı hatırlatarak cevap veren Bağcı: “Ermeni halkına, 1918’de kurulan ilk Ermenistan Devletinin Başbakanı Ovannes Kaçaznuni’nin ‘emperyal güçlerin oyunlarına geldik, hayal gördük yazık ettik memleketimize. Aslını söylemek gerekirse Türkler haklıydı’ sözlerini hatırlatıyor, emperyal odakların ve teröristlerin kanlı pençelerinden kendilerini kurtarmalarını ümit ve temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.