Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bursa’da 63 ağıl yıkılırken, 300 kadar hayvan telef oldu.

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı ve etkili kış koşulları hayatı olumsuz etkiliyor. Günlük hayatta ulaşım başta olmak üzere, trafik, tarım ve hayvancılıkta ağır kış şartlarından büyük oranda etkilendi. Özellikle hayvancılıkta aniden bastıran aşırı kar yağışı nedeniyle ağılların çatısının çökmesi sonucu çok sayıda hayvan telef oldu, büyük oranda maddi zarar meydana geldi.

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Müdürü Başak Pehlivan Balaban, ağır kış şartlarının Bursa’da da etkili olduğunu belirterek, “Zor koşullarda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üyelerimiz yoğun kar yağışı nedeniyle maddi ve manevi olarak zarara uğradı. Maalesef 63 ağıl yıkılmış, 300 kadar hayvan telef olmuş ve birçok üyemizin yemleri kar altında kalarak ziyan olmuştur.” dedi.

Birlik olarak yetiştiricilerin her an yanında olmaya çalıştıklarını anlatan Balaban, konu ile ilgili yetiştirici mağduriyetlerini başta valilik olmak üzere büyükşehir belediyesi başkanlığı, ilçe belediyeleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ile ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlığı’na bildirdiklerini anlattı.

Talepte bulundukları bazı kurumlardan 'Yetiştiriciler sigorta yaptırsın' cevabı aldıklarını belirten Başak Pehlivan Balaban, şunları söyledi: “Ancak üyelerimizin buna gücü yetmiyor. Zor koşullarda bu işi yapan yetiştiricilerimize acil olarak yem hasarları, ağıl hasarları ve hayvan zayiatlarını karşılamak için ayni ve nakdi yardımın yanında, özellikle Ziraat Bankası Kredilerinin ertelenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz.”