Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasını sunarkan bundan yaklaşık 2 yıl önce gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık'tan sabaha karşı üzücü haber geldi. Hayranları Kenan Işık'ın sağlık durumu nasıl? Kenan Işık öldü mü? Kenan Işık iyileşecek mi? diye sorarken, usta tiyatrocu Pazar günü sabaha karşı hayatını kaybetti.

Yaklaşık 2 yıldır komada olan sevilen usta tiyatrocu Kenan Işık'ın ölüm haberini ilk duyuran ise Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar oldu.

Hazinedar Twitter'dan 02.10'da yaptığı paylaşımda "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kenan Işık

KENAN IŞIK KİMDİR ?

1947 yılında Yeşilyurt, Malatya'da doğdu. Devlet Demiryollarından emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.

Şiirler okudu, piyeslerde başrolü aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı.

Ankara'da liseyi okurken ise Meydan Sahnesi'ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 

1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.

2015 yılının Mart ayında spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık 28 Şubat Pazar günü vefat etti.