Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'kaynağı nereden bulacaksın?' İster sarayda otur ister villada otur; sözüm söz, bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim." dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Partililerin CHP’nin seçim beyannamesindeki ekonomik programına yönelik 'kaynağı nereden bulacaklar' açıklamalarına Mersin’den cevap verdi. Mersin’in Tarsus ilçesi Dörtler köyünde Yörük çadırını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki 'kaynağı nereden bulacaksın?' İster sarayda otur ister villada otur; sözüm söz, bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim. Meraklanmayın hepsini keseceğim, halkın parasını halk için kullanacağım, sizin vergilerinizi sizin için kullanacağım.” dedi.

4 yıllık bir CHP iktidarında yoksul aile kalmayacağını ileri süren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hepiniz bundan emin olun, sizin için çalışacağım, sizin için mücadele edeceğim.” şeklinde konuştu.

'BU KADAR YOKSUL VARKEN SARAYLARDA OTURULMAZ'

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Kılıçdaroğlu, “Onurlu bir insan, kaçak saraylarda oturmaz. Bu kadar yoksul varken sarayda oturulmaz. 17 milyon yoksulumuz var. Devletin rakamı bu. 21. yüzyılın Türkiye’sinden söz ediyorum, 2015 yılından söz ediyorum. O nedenle söylüyorum; haziranda sandığa gideceğiz, yaşanabilir bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.