2014-2015 yılı eğitim öğretim dönemi sona erdi. Bütün Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de ortaöğretim kurumlarında öğrenciler karne aldı. İlkokul öğrencilerinin yaşadığı karne heyecanına aileleri de ortak oldu. İlk kez karne alan küçüklerin heyecanı görülmeye değerdi.

Halide Edip Adıvar ve Bayraklı Merkez ilkokullarında da karne heyecanı vardı. Sabah saatlerinde anne ve babalarıyla okula giden küçükler, ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı. Halide Edip Adıvar İlkokulu’nda karnelerini alan öğrencilerin aileleri de oldukça heyecanlıydı. 3. sınıf öğrencisi Nazlıcan Koyunsever, onur belgesi de almanın mutluluğunu yaşadı. Koyunsever’in annesi de oldukça mutlu olduğunu dile getirdi. Karnelerini alan küçükler, yaz tatilinde hem ders çalışacaklarını hem de gezip oyunlar oynayacaklarını söyledi.

Bayraklı ilçesinde uygulanan "Okul Kalitesini Arttırma Başarısı" projesinde birinci olan Bayraklı Merkez İlkokulu’nda da karne heyecanı yaşandı. Karneler, öğretmenler ve Okul Müdürü Musa Günay tarafından verildi. Müdür Günay, bu eğitim yılında çok güzel çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, “Öğrencilerimizin geleceğe hedeflenmesi konusunda öğretmenlerimiz özveriyle çalıştılar. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı çok iyi hazırladık. Çok güzel bir eğitim öğretim, çok başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Ben tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, üst kademedeki tüm bakanlığımıza ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir eğitim öğretim yılı yaşadık. Bu görevi yapmaktan son derece mutluyuz, gururluyuz. Çocuklarımız, velilerimiz çok mutlu. Okulumuz, Bayraklı ilçesinde "Okul Kalitesini Arttırma Başarısı" projesinde de bölgenin birincisi oldu. Bu konuda da bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.