Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka Mahallesi sahilinde 30 Ağustos'ta barışı tarihe yazmak için denizin ortasında 460 gönüllü ile oluşturulacak barış sembolü etkinliğine kayıtlar alınmaya başlandı.

Türkiye’de daha once İzmir Konak’ta ‘izindeyiz’, Bursa Nilüfer’de ‘duruyoruz’, Ankara’da ‘Anıtkabirdeyiz’ projeleri dev Atatürk portreleri oluşturan fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, bu kez Mudanya’nın Kumyaka sahilinde suda gerçekleştireceği ‘sonsuza dek barış’ projesi ile barış sembolünü oluşturacak.

GUINNESS’E KAYIT OLACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümünde Kumyaka Balıkçı Barınağı’nın hemen yanında oluşturulacak alanda denizin ortasında 460 kişiyle barış sembolü yapılacak. Dünya Guinness Rekorları’na girmesi hedeflenen etkinlikte, oluşturulacak barış sembolü ile savaşın akıttığı kan suya bırakılacak muhteşem görüntü havadan da fotoğraflanarak geleceğe belgelenecek. Rekor denemesi İngiltere’den gelecek olan resmi Guinness hakemi ve gözlemcileri huzurunda tamamlanacak ve sonuç aynı gün resmi olarak açıklanacak.

“460 KİŞİ BARIŞ İÇİN TEK SES OLACAK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dünyada barış kenti olmayı hak eden birkaç kentten biri olan Mudanya’da, 30 Ağustos günü 460 gönüllü ile tek ses olarak, savaşta kazanılan taraf olmadığını bir kez daha hatırlatacaklarını kaydetti. Etkinliğin tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurulması için projenin amacı ve etkinliklerinin internet üzerinden de takip edilebileceğini kaydeden Türkyılmaz, “Dünyanın her noktasında savaşlar, her gün daha da artarak devam ediyor. Birçok masum insan, bebekler ölüyor. Artık insanlar ölmesin, yavrularımız ölmesin. Komşumuz, tanıdığımız veya tanımadığın o insanlarımız ölmesin. Biz artık buna ‘dur’ demek istiyoruz. Bu projenin manevi yönü de bu açıdan çok önemli” diye konuştu.

GÖNÜLLÜLERİN SON BAŞVURUSU 21 AĞUSTOS

Öte yandan 21 Ağustos’a kadar Mudanya Kent Konseyi’ne şahsen yapılması beklenen gönüllü başvurularda, 15 yaşından gün almış, sağlık sorunu bulunmayan ve iyi derecede yüzme bilen herkesin kaydını yaptırabileceği bildirildi. 30 Ağustos günü gerçekleşecek programda ise, hakem gözetiminde suya girecek kişilerin sıra numaraları ile eşleşen mantar dubayı bularak 30 dakika kadar suda hareketsiz kalarak etkinliği tamamlaması bekleniyor.