Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), esnafın sorunlarına çözüm bulmak ve sorunların tespiti sonrası ilgili mercilere iletilmesi için çalışma başlattı.

MATSO, üyelerinin yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla her sektördeki üyeleriyle telefon ve saha çalışmalarıyla yüz yüze görüşme yaparak rapor hazırlayarak köklü neşter vurumu için ilgili birimlere ulaştırılacağı belirtildi.

Oda, sahada telefonla ve sahada yüz yüze yaptığı çalışmayla sorun tespitinin yanı sıra oda ve üyeler arasındaki ilişimin güçlendirilmesi ve eksiklerin giderilmesi hedefliyor.
Sahada esnafla yüz yüze görüşme için OMC Türkiye Danışmanlık firması ile anlaşan MATSO, üyelerinin sorunlarını yerinde inceleyerek tespit etmek amacıyla anket ve birebir görüşme çalışmasına başladı.

İlk çalışma her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side'de yapıldı. Side yarım adasında başlatılan çalışmalara MATSO 1. Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven ve MATSO personeli de eşlik etti. Çalışmanın ikinci gününde ise turizmin hareketlilik gösterdiği Ilıca-Kumköy, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu’da bulunan çeşitli sektörlerdeki Oda üyeleri ziyaret edilerek sorunları dinlendi ve anketler yapıldı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada, yaptıkları telefon ve yüz yüze görüşmeye çalışmalarıyla üyelerinin yaşadığı sorunları raporlaştırarak çözülmesi için ilgili mercilere ileteceklerini söyledi. Sorunlara köklü çözüm getirmek için yaptıkları çalışmanın önemli bir bilimsel çalışma olacağını belirten Boztaş, çalışmalara personelden her gruba birer üye temsilcisi atayarak başladıklarını kaydetti. Boztaş, sorunlarının yerinde tespitine yönelik esnafla yüz yüze yaptıkları çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Üye temsilcisi olarak atadığımız personelimiz üyelerimizi telefonla arayarak sorun ve taleplerini tek tek not aldı. Aramaların tamamlanmasının ardından analiz yapılarak rapor hazırlatıyoruz. Turizmdeki yaşanan düşüş nedeniyle esnaflarımızın sıkıntıda olduğunu tespit ettik.

Ardından oda olarak OMC Türkiye danışmanlık firması ile anlaşarak üyelerimizin sıkıntılarını yerinde tespit etmek ve bilimsel bir çerçeveye oturtmak amacıyla saha çalışmasına başladık. İlk olarak Side’de başladığımız çalışmada üyelerimizi iş yerinde OMC Türkiye danışmanlık firması ile birlikte oda personelimiz ve bir de komite başkanımız ile ziyaret ettik. Ziyaretlerde üyelerimiz ile yapılan anketin yanı sıra sorunları ve önerilerini de not aldık. Diğer günlerde ise çalışmalarımızı Ilıca-kumköy, Evrenseki, Çolaklı Gündoğdu bölgesinde gerçekleştirdik."

ESNAFIMIZIN 2015 YAŞADIĞI SIKINTILARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ

Yapılan çalışmalarda turizme dayalı iş yapan KOBİ diye tabir ettiğimiz küçük ve orta esnaflarımız ciddi sıkıntılar yaşadığının altını çizen Boztaş, bölgede ekonomik sıkıntıların yanı sıra personel, eğitim gibi birçok sıkıntı bünyesinin de barındırdığını ifade etti. Boztaş, "Üyelerimizin 2015 yılında yaşadığı sorunları gelecek yıllarda yaşamasını istemiyoruz. Çalışmaların önümüzdeki günlerde Kızılağaç bölgesinde süreceğiz. Çalışmalarımızın ardından bölgedeki turistlerle de esnaflardan beklentileri konusunda çalışma yaparak rapor hazırlatacağız. Raporları gerekli mercilere ileterek çözümü için takipte bulunacağız. Üyelerimizin 2015 yılında yaşadığı sorunları gelecek yıllarda yaşamasını istemiyoruz." ifadelerinde bulundu.